Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové pralinky s banánovou náplní

Domácí čokoládové pralinky s banánovou náplní si jistě oblíbíte. Jsou sice určeny k rychlejší spotřebě, ale pralinky s ovocnou náplní jsou příjemnou změnou. Na přípravu je vhodná hořká čokoláda, která v kombinaci s banánem vytvoří báječnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny pro 16 kusů

Počet kusů závisí na velikosti formy, takže množství je orientační

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 577 kJ /
855 kcal
Bílkoviny11,90 g
Tuky35,51 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy116,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suchou silikonovou formu na pralinky vložíme do chladničky. Krok 2: Pokud chceme lesklé pralinky, které "nevykvetou" tukem, musíme čokoládu vytemperovat. V malém množství a v domácích podmínkách se dá použít technika očkování, kdy se větší část čokolády z celkového množství rozehřeje na cca 45 °C a pak se vmíchává zbytek nasekané čokolády a tím se zchladí. Když má čokoláda 31-33 °C, začneme s ní pracovat. Krok 3: Do misky (nebo hrnku) vhodné do mikrovlnné trouby dáme zhruba 2/3 připravené čokolády. Vložíme do mikrovlnné trouby a při sníženém výkonu začneme čokoládu rozpouštět. Ze začátku v intervalech cca 10 sekund vždy misku vyjmeme a čokoládu promícháme. Ke konci už mícháme intenzivněji a průběh kontrolujeme častěji, čokoládu rozpustíme na teplotu cca 43-45 °C. Ke kontrole použijeme teploměr. Krok 4: Do rozpuštěné čokolády po větších částech intenzivně vmícháváme zbylou čokoládu, až do doby, kdy získáme teplotu 31-33 °C. V tom okamžiku začneme s čokoládou pracovat. Krok 5: Štětečkem namáčeným do čokolády vytřeme vnitřky vychlazené silikonové formy a dáme znovu ztuhnout. Pokud se čokoládová vrstva zdá slabší, tak ještě jednou zopakujeme. Krok 6: Do odvážené studené vody vsypeme želatinu, zamícháme a necháme chvilku nabobtnat, použít můžeme malý smaltovaný hrníček. Pak na velmi mírném plameni za stálého míchání želatinu rozpustíme, pro začátečníky bude vhodnější rozpustit ve vodní lázni. Voda se želatinou nesmí zavařit, teplota nesmí přesáhnout cca 60 °C, želatina se bez problémů rozpustí i při nižší teplotě. Krok 7: Banán nakrájíme na menší kousky, přidáme citronovou šťávu, cukr dle potřeby, rozpuštěnou želatinu a v užší nádobě ponorným mixérem rozmixujeme, vložíme na chvíli do chladničky. Krok 8: Až směs zhoustne a začne malinko tuhnout tak pak touto hmotou plníme čokoládové skořápky, ale ne úplně po okraj a dáme znovu do chladničky ztuhnout. Pak dokončíme vrstvou vlažné rozpuštěné čokolády, povrch uhladíme a necháme několik hodin v chladničce. Krok 9: Místo banánů půjde použít i jiné ovoce, např. dozrálé měkké kaki, v sezóně pak např. i jahody, jen se může nepatrně lišit množství želatiny u ovoce, které obsahuje více vody. Krok 10: Ovocné náplně si můžeme dochutit i špetkou skořicového cukru atp.

Zveřejněno 13. 12. 2014

Poznámka autorky Merylas

Tyto pralinky se musí uchovávat v chladničce a jsou určeny k rychlejší spotřebě. Po vyjmutí z chladu je co jak nejdříve konzumujeme a nenecháváme dlouho v teplém prostředí.

Pralinky s trvanlivější náplní: http://www.toprecepty.cz/recept/38295-plnene-cokol...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s banánovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rv2B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové pralinky s banánovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rv2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

trosku vylepsena verze zabadelakvak.webnode.cz/products/banava-pralinka-s-kavou/

puvodne to melo byt jen bananove zele s whisky a skoncilo to az pralinkama

Ještě jednou všem děkuji:-K

Taky musim pochvalit, horka coko a banan, to je vrazedna kombinace! Vypadaji nadherne, pravem zaslouzeny dalsi bod

;-)To je snad od Lindor:-D
No kobouk dolůů jenom škoda že můžu
dát je jedenn bodík.:yes::-*:-p

Úžasné - s těmi bych zalezla do kouta a nikomu nedala ani Ň:-D:yes:

Všem děkuji za pochvalu:-8:-K

Maruško - to je krása - Ty fakt nezklameš;-):-):yes:+

Krásné, dokonalé, senzační...:-!:yes:

Maruško, máš je nádherné :yes:. U nás by se snědly hned, ani do té chladničky bych je nemusela dávat. :-D:yes: +

To bude uzasna dobrota, banan a horka cololada, mas je krasne!

:-KJsou krásné:yes::yes:

Maruško:-O:-Oluxusní delikatesa:-p+:yes:jeden bodík je docela málo;-)

Už jsem je viděla u Tebe na stránkách. Krásné je máš :yes:

Tématické fráze:
naplne do pralinek, náplň do pralinek, náplně do pralinek recept, naplň do pralinek recept, náplně do čokoládových pralinek, náplň do čokoládových pralinek, bananova napln do pralinek, náplň do čokoládový pralinek, náplně do pralinek recepty, recept na čokoládové pralinky, nejlepší náplně do pralinek, recept na náplně do pralinek, čokoládové pralinky recept, recept na náplň do pralinek, pralinky recept, recepty na náplně do pralinek, domácí náplně do pralinek, naplne do cokoladovych bonbonu recept, domácí čokoládové pralinky recept, napln do cokoladovych bonbonu

Suroviny:
čokoláda hořká, banán, želatina, voda, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu