Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 749 kJ /
2 330 kcal
Bílkoviny238,65 g
Tuky105,67 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 5,07 g
Sůl13,95 g
Sacharidy102,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme a osušíme. Odkrojíme nízké okraje a ty vyšší části nakrájíme na plátky cca 2 cm široké. Na jednu porci počítáme 3-4 plátky. Každý plátek z obou stran zlehka okořeníme pepřem. Krok 2: Na pracovní plochu dáme 1 plátek česnekového boku, potřeme hořčicí a položíme snítku petrželky. Na okraj takto připraveného boku položíme 1 plátek jater, zavineme do závitku a konec boku zajistíme uprostřed 1 párátkem. Krok 3: Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme na 4 minuty restovat nakrájený bok společně s cibulí a česnekem. Poté vše odhrneme ke straně pánve, na pánev vedle sebe položíme závitky a prudce ze všech stran opečeme. Jakmile začnou závitky zlátnout, podlijeme malým množstvím vody a promícháme. Krok 4: Plamen ubereme na minimum a přikryté poklicí dusíme 10 minut. Těsně před dokončením přidáme obě omáčky, máslo, prolisovaný česnek, podle potřeby malinko vody a necháme přejít varem. Na talíři dochutíme solí a podáváme s bramborem, nebo s pečivem.

Zveřejněno 15. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Ze zbytku jater můžeme udělat játrové knedlíčky, guláš, kostky, nebo nudličky na zelenině. Záleží, jaké množství jater zbude. Nebo je dáme zamrazit a použijeme později.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0lz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Za milé komentáře i hodnocení Všem děkuji:-K

Jiro:Jiro,to mě mrzí,že z napsaného postupu nejste moudrý..ale když si prohlídnete celý fotopostup,ne jen hlavní fotku,tak věřím,že to pochopíte:-)Víc podrobněji postup práce opravdu nešel nafotit:-8

Drahuško to vypadá mooooc dobře....já játra ráda...mňam...dala bych si....:yes::-K:yes:

Děláš chutě!!!:-p:-p:-):-K :yes:

Podle fotky věřím, že je to mňamka. Podle uvedeného postupu však z toho nejsem vůbec moudrej.

Moc lákavé, pochutnala bych si určitě:yes:

Já mám ráda játra jakkoliv, tahle by mi moc chutnala :-p:yes:

to je nádhera:-))))) až mám z toho hlad. Moc povedené:yes::yes::yes:

Nádhera, která by mi hodně chutnala:yes:

Tématické fráze:
česnekový bok recept, játrové knedlíčky ládi hrušky, vepřová játra - zamrazit, česnekový bok, vepřová játra recept, vepřová játra, játrové knedlíčky můžeme zamrazit, recepty ládi hrušky jatrove knedlicky z jatrovky, lada hruška jatrové knedlicky, vepřova jatra - lze zamrazit, jak zamrazit jatra, vepřová játra recepty, vepřová bok na, vepřová játra zamrazit, játrové knedlíčky od ládi hrušky, gulas s veprovych jater a veproveho boku, můžeme zamrazit játra?, játrové knedlíčky láďa hruška, lada hruška veprovy bok, závitky s vepřové játry lada hruška

Suroviny:
játra vepřová, bok česnekový, pepř čtyř barev, hořčice plnotučná, petrželka zelená, olej, cibule, česnek, bok česnekový, omáčka worcesterová, omáčka sojová, česnek, máslo, voda, sůl

Přidat fotografie receptu