Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená husa

Dozlatova vypečenou, šťavnatou husí pečínku si můžeme dopřát kdykoli během roku, nejen na svátek sv. Martina. Husu pečeme nadívanou jablky, a před dopečením několikrát potřeme smetanou. Získá tak dokonale křupavou kůrčičku.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tiktak

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min + doba odležení v chladničce

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, + doba odležení v chladničce)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 989 kJ /
475 kcal
Bílkoviny7,40 g
Tuky23,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy52,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husu večer před pečením dobře nasolíme a dáme do chladničky. Krok 2: Predtým, ako ju dáme piecť, poumývame ju mliekom,aby sa trochu stiahla soľ. Krok 3: Do vnútra vložíme umyté, rozkrojené jablká bez jadrovníka a posypeme ju rascou. Krok 4: Husu pečieme v keramickom pekáči, podlijeme vodou, popícháme vidličkou a pečieme odokrytú v predhriatej rúre pri teplote 170 °C asi dve až tri hodiny. Krok 5: Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou. Krok 6: Potom zlejeme polovicu tuku, hus otočíme a dopečieme. Krok 7: Na záver pečenia ju viackrát potrieme smotanou a potom 5 minút dopečieme pri 200 °C. Podávame s lokšami a červenou kapustou.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Poznámka autorky tiktak

Výborné pre viac ľudí na domácu oslavu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82PW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená husa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82PW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes:

Dnes pečené husí stehýnko:-K

Starý Z::-)):-)):-)) máte dobrý odhad ,co je razca,je to opravdu kmin:yes: a lokše je něco,jako slaná palačinka, většinou s obsahem brambor.:yes: A pro úplnost: kapusta je zelí.;-)

No pěkný, ale nevím čím se to má posypat, když prý nějaká razca, to neznám a lokša mi příjde že je kapesník nebo balón, tak jsem trochu volajak zmetený

Dělám s knedlíkem, ale napadá mě, že bych mohla vyzkoušet i ty lokše. Mňam.

Ivetko - ty nám děláš ale chutě :-O

Mňam, dovolila jsem si přidat fotečku:-)):yes: Bodík letí:-p

... ja by ju jedol iba s korbeľom dobrého červeného vína...keď že nepijem, je po jedení i pečení húsaťa..:-p

tiktak, ty jsi šikovná, tak brzy po ránu a už taková dobrota!:-):yes:

Super, klasika :yes:

zizala: na slovensku sa to jedava s loksami, aj pecena kacica :yes:

Tak s lokšemi a červeným zelím jsem husu ještě nejedla. Párkrát jsem dělala s rýží a mandličkami, tak snad se někdy přemluvím i k této zajímavé variantě:yes:

Tématické fráze:
husa, husa recept, husa recepty, recept na pečenou husu, husa s lokšemi, recepty na husu, recept na husu, recept husa, recepty husa, recepty z husy, pečena hus, pomalu pečená husa, pečená husa na medu, husa na medu, recepty na pecenou husu, nejlepší recept na pečenou husu, top recept husa, pecenahusa, pomalu pečená husa podle pohlreicha, pečená husí prsa

Suroviny:
husa, jablko, smetana sladká, kmín celý, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu