Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví ozdobené

Jednoduché linecké cukroví slepované pikantní marmeládou, polité čokoládovou polevou a dozdobené na povrchu podle vaší fantazie upečete podle tohoto receptu. Nemusíte čekat na vánoční svátky, vychutnat si je můžete kdykoliv během roku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martinavas martinavas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 757 kJ /
7 590 kcal
Bílkoviny118,22 g
Tuky403,30 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 780 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy858,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál dáme sypké suroviny a doprostřed žloutky, ručně uhněteme těsto a necháme odpočinout minimálně 12h. Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 0,5 cm a vykrajujeme tvary. Pečeme na 180 °C dle trouby asi 8 minut (podle tloušťky). Krok 3: Upečené tvary slepujeme marmeládou. Marmeládu dáme do cukrářského sáčku a stříkáme na tvary. Slepené tvary máčíme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme zdobením.

TIP: Kdy je správný čas promazávat linecké cukroví?

Zveřejněno 20. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví ozdobené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Mp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví ozdobené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2Mp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jitkas:Asi jsem se nevyjadrila dostatecne srozumitelne, nicmene pointa meho komentare mela byt, ze alespon jednou v roce si doprejme kvalitni a nesizene potraviny...radeji mene a kvalitne, nez hromady s umelotinou.A, jak uz trefne podotkla hosta, cenovy rozdil az tak markantni neni, pokud tedy nepeceme pro pulku republiky.Vuni masla a vanilky se kunerol a vanilin nikdy nevyrovna.
Ja tedy umele tuky nepouzivam vubec, pro me maji pachut.

Asi kdybych byl býval mlčel, moh´ jsem být za cukráře:-D leč na svátky peču z obého:
z másla slepované a třené :yes::yes:
z Héééry řezy (pláty) :yes:
No a říkají, prý to u nás taky vonííí:-D

chocolate: Behem roku ne-e, protoze kazdy podle sveho, o Vanocich taky ne, jelikoz jsou Vanoce, tak kdy? Snad to neni nic tak hrozneho rici, ze vune peceneho masla je uzasna, kdezto vune "kunerolu" nulova. O prospesnosti jednoho ci druheho nechci mluvit, protoze jsou prave Vanoce a nema cenu se hadat a kazit si je. A zde mate pravdu, souhlasim.....

Vykasleme se na ten kunerol alespon o Vanocich;-)...

Taky jedině máslo. Rozdíl mezi kostkou másla a kostkou Hery je cca 10kč. Při tom, kolik utratím o svátcích za jiné blbosti mi to připadá velmi zanedbatelné;-)

Tak já si neříkám, že by Hera měla stačit:-)), zkusila jsem ji před mnoha lety - všechny sousedky ji používaly:-)) a už nikdy víc. Na cukroví používám jen a jen máslo, tak jak by to mělo být. ;-):-), ale každý je zvyklý na něco jiného;-)

Máte pravdu s tím krásně provoněným bytečkem, kdy cítíte těsto, skořici, vanilku, citronovou kůru .... Já letos péci nechtěla, ale stejně mi to nedalo, už jen kvůli tomu, aby to tu prostě zavonělo vánocemi. A ano, ač si jinak člověk říká, že Hera by měla stačit, kvalitní máslo je prostě :yes::yes::yes:

Taky jsem už dost napekla a ráda si nechám poradit, vždyť člověk se učí celý život. Já peču hlavně z másla a zvláště linecké. U nás voní cukroví po celém domě a momentálně hlavně ve sklepě. Když jdu do prádelny vůně mě praští po nosu už v chodbě, i když mám od místnosti s cukrovím zavřené dveře, musím neustále kontrolovat:-p ;-)

martinavas: člověk se učí vlastně pořád:-)
Kdysi jsem to taky tak pekla, než jsem zjistila ten obrovský rozdíl mezi cukrovim z masla a z margarinu - nemusí vonět jen vanilkou, rumem nebo ořechy, ale také třeba i tím máslem.
Dceru nemám, jen snachu, ale i ta si občas dojde pro radu - takže bych i jí (pokud by bylo potreba) poradila, ať napeče raději z másla a míň kousků, než kvanta z margarínu. Cukroví není na jidlo, jen na polechtání chuťových pohárků. A ty moc margarinem nepolechtáš ;-)

Navir::yes::yes::yes:

chocolate: No, než nám někdo tuto debatu jako nepatřičnou pod receptem utne, tak Ti musím říct, že jsem se už dlouho takto nezasmála :-D:-D:-D A ještě podotknu, že kdyby lidé brali kritiku s rezervou a nadhledem, tak bychom se tady nasmály(i) mnohem víc :-D:yes:

Navir:Vzpominam, jak jsme s kamaradkou, obe cerstve novomanzelky, chtely spolu pect a vytvaret cukrovim vuni domova.Na prvni adventni nedeli jsme se sesly, donesly mandle, kandovane ovoce a cokoladu na vareni s tim, ze chlapum vytreme zrak.Na dobrou naladu jsme si udelaly svarak, aby nam ta prace sla od ruky...no skoncilo to tak, ze orechy jsme sez..ly, ve dve rano doslo i na cokoladu na vareni a marokanky nasi muzi znaji jen z doslechu:-D.
Peceni zdar!

martinavas: Mě napomínat nemusíte, já vím přesně kde jsem. Hádat se rozhodně nehodlám, já nezačala, já se jenom zeptala, kde psala cathleen o provoněném bytě, protože ať čtu jak čtu, tak píše o vůni cukroví. A pokud chce být někdo ironický, tak by si měl opravdu dávat pozor na gramatiku, protože potom zesměšňuje sám sebe.

Navir: jaj se tu budem hádat nebo napomínat se kdo a jak píše ? tady nejste na facebooku ;)

No, asi špatně čtu, ale cathleen NIKDE nepíše, že by měl být byt PROVONĚN CUKROVÝÝÝÝM:-! Ta gramatika...:-(( , ale o cukroví, které by mělo nádherně vonět :-K

cathleen: A opravdu když přijdeme domů je vždy provoněný byt cukrovým ...
O jaké vůni mluvíte ?

Tématické fráze:
cukrovi.kvalitne.cz, jak ozdobit linecké cukroví, ozdoby na svatební cukroví, kunerol, cukrovikvalitne, ozdobene vanocni cukroví, linecké cukroví s rumem, cukroví jedině kvalitně, jakou čokoládou slepit linecké cukroví, linecké oválky cukroví recepty, linecké ozdobené s ovocem, ozdoby na cukroví čokoláda, jak ozdobit cukroví, linecke slepene s orechem, cukrovi kvalitne, linecké ze stelli, jak ozdobit linecké v čokoládě, zdobení lineckého cukroví, jak nazdobit linecke, linecké cukroví jak ozdobit

Suroviny:
mouka hladká, tuk, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, marmeláda, poleva, zdobení cukrářské

Přidat fotografie receptu