Vynikající roláda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,53 g |
Tuky | 167,61 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 269,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme žloutky s cukrem, dokud směs nezesvětlá a poté zašleháme kávu s čokoládou. V jiné míse ušleháme z bílků pevný sníh, který pomalu přidáváme k čokoládové pěně. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut na 180°C.
Krok 2: Po upečení překlopíme na čistý pečící papír, který jsme pocukrovali moučkovým cukrem, starý (ten, co se pekl) sloupneme a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme odpočinout 8 hodin nebo celou noc. Dáváme si pozor, aby utěrka úplně nevyschla, můžeme občas postříkat rozprašovačem naplněným vodou.
Krok 3: Smetanu svaříme, čokoládu rozlámanou na malé kousky v ní za stálého míchání rozpustíme a necháme vychladnout. Až vystydne, přelijeme do misky a ochutíme likérem nebo extraktem.
Krok 4: Dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny. Po vychlazení vyšleháme do pěny. Pokud chcete mít náplň "tvrdou", při šlehání přidejte ztužovač šlehačky.
Krok 5: Na připravený plát těsta rozmažeme krém a opatrně zatočíme. Můžeme si pomáhat nadzvedáváním podložky (papír). Dejte ještě zatuhnout do ledničky asi na 2 hodiny.
Zveřejněno 22. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Moje poznámka
Vynikající roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0yk
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
vynikající rolady,
vynikajici rolada,
az-recepty.cz,
recept na vynikajici roladu,
vynikající hovězí roláda,
domácí roláda levná,
vynikající roláda těsto,
vynikající roláda s čokoládu,
vynikajici cokoladova rolada,
vynikající hovězí roládky,
az recepty cz,
likér tia maria levně
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
čokoláda hořká,
káva rozpustná,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
likér tia maria
Komentáře (3)