Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 928 kJ /
2 612 kcal
Bílkoviny112,42 g
Tuky209,24 g
Vláknina36,96 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 2,07 g
Sůl4,50 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. Krok 2: Do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Krok 3: Do volného prostoru v pekáčku jsem nacpal tři kousky bůčku. Krok 4: Mezi stěny pekáčku a maso jsem nacpal plátky uzeného bůčku vyválené ve směsi koření, poslední cibuli jsem nasypal nahoru, a celé zakryl zbylýma plátkama uzeného bůčku, taktéž vyválenýma v koření. Krok 5: Podlil deci vody, přidal trochu sádla, a dal pod pokličkou péct.. Na slabou teplotu, spíš dusit. Krok 6: Po hodince jsem přidal i játra a lednivky z onoho hlodavce. Po další půlhodince jsem odklopil, ještě podlil a zvýšil teplotu na barvu. Krok 7: Podával jsem se šťouchanýma bramborama na cibulce, a Rulandou šedou..

Zveřejněno 23. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pq2m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova nutrie v kabátku z uzeného bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pq2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

debata je zajimava, nasla jsem toto:

Nutrie byly původně chovány jako kožešinová zvířata. Jejich maso je bledě růžové, velmi křehké, jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku. Tuk není prorostlý do tkání, proto je maso lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a s vysokým obsahem bílkovin.

"Maso z nutrie je velmi dobré kvality, lehce stravitelné, s nízkým obsahem cholesterolu a vysokým obsahem bílkovin. Navíc je jemně vláknité, s nízkým obsahem tuku, a proto je velmi dietní," vysvětluje předseda Českého svazu chovatelů a jeden z posledních chovatelů nutrií v Česku Jan Kaplan.
Zdroj: www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname-z-nemocnic-80-let-se-vraci-na-jidelnicky-1fc-/dobra-chut.aspx?c=A100325_094045_dobra-chut_glu

:-))nedá mi to, nahlídnul jsem... maso nutrie je velice dietní, s malým obsahem tuku... ale je šťavnaté, má jinak stavěné svalové vlákna jak například králík. A velice mě překvapila měkkost i kostí. Je fakt, že toho tuku jsem tam dal víc. Ale nevypékal jsem to, bůček neměl čas pustit, a těch uzených plátků, ty byly spíš na přikrytí a ozdobení. Co zbylo na dne plechu, jsem si druhý den namazal na chleba, a byla to bašta!!!;-)

cathleen::-D No to nevím, ale rozhodně nebylo tučné. Dělávali jsme ji na česneku a zelenině a určitě jsme tam dávali i slaninu ( ne bůček ).
Všude o mase z nutrie píší jako o velmi dietním, lehce stravitelném mase, viz. i tento článek http://www.lidovky.cz/nutrie-na-smetane-maso-zname...

My jsme měli nutrie od sousedů, je to teda už dlouho, ale určitě to není maso suché :-p:-p:yes::yes:

1974andrea: kdysi jsme nutrie chovali, tak vim, jak je to fantasticke maso. Rozhodne dost tucnejsi nez kralik, i diky tomu nebyla (jako kralik) sucha pri peceni na ohni.
Ptala jsem se pro jistotu i manzela, jestli se nemylim :-)) , taky ma nutrii za tucnejsi maso. Nemohlas mit v kuchyni nejakeho mladeho nutriího sportovce? ;-)

Začátkem osmdesátých let byly nutrií plné obchody - dodnes vidím ty žluté řezáky:-D - suprové, dietní maso, sympatická uprava:yes:

Nutrie má vynikající maso.
cathleen: Ivčo, jak jsi přišla na to, že je hodně prorostlá? Naopak, maso je, jak píše Kadlik, " suché " jako u králíka.
Ale asi bych už nedávala to sádlo, spíš bych to víc podlévala;-)

Vypadá moc jedle:yes: Jen kde nutrii vzít. A tuku bych se nebála, když toho nesním kilo;-)

Moc mastné.:-!

cathleen: suchá sice není, ale tuku je v ní minimum... maso je to luxusní, šťavnaté, ale není tučné. Je v něm dokonce tuším míň tuku jak v králičím. Výpek sotva stačil na přelití brambor..:-))

Nadja: je na ni u jednoho chovatele poblíž doslova pořadník. I když jsem zapsaný, další bude až v létě..;-(

Nutrii bychom si rádi dali, jen vědět, kam na ni. ;-)

Nutrií maso je výborné :-) jen mi to ve spojení s bůčkem, uzeným búčkem a ještě sádlem pod pečínkou, přijde zbytečně moc mastné. Sama o sobě je přeci dost prorostlá, není suchá jako králík.

Tématické fráze:
nutrie na grilu, pokrmy z nutrie, nutrie recepty, nutrie recept, nutrie na gril, nutrie sádlo, sádlo z nutrie, nutrie maso, pomazánka z uzeného bůčku, videorecepty -pečený buček s cibulí, barva masa nutríe, recepty na nutrii, maso z nutrie, nutrie barva masa, recepty z nutrie, jak vypadá nutrie, recepty z masa nutrie, maso nutrie, nutrie na ohni, jatra z nutrie

Suroviny:
nutrie, cibule, česnek, bůček, bůček uzený, sůl, pepř, tymián, chilli, kmín celý, sádlo

Přidat fotografie receptu