Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 631 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny236,70 g
Tuky11,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 593 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy8,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prsa naporcuji na řízky, posolím a jemně naklepu. Krok 2: Vejce, mléko a pivo posolím a rozšlehám do pěny. Krok 3: Poté klasicky trojobalím, vložím do vaječné pěny a znovu trojobalím. Krok 4: Řízky smažím na rozpáleném slunečnicovém oleji do zlatova. Podávám k bramborovému salátu, bramborové kaši nebo k vařeným bramborům s rozpuštěným máslem. Chutnají stejně dobře i s chlebem a kyselou okurkou.

Zveřejněno 24. 12. 2014

Poznámka autora Josef Lerch

Lze použít i jiné maso, dle chuti strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDXg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDXg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
řízek pana domaciho, švestky recepty, řízky recepty, vaječný řízek recepty, řízky paní hajné, jemné vepřové řízky, jemný vepřový řízek, řízky paní domácí, slajf

Suroviny:
prsa kuřecí, mléko, pivo světlé, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu