Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 932 kJ /
1 179 kcal
Bílkoviny43,72 g
Tuky47,72 g
Vláknina37,14 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,78 g
Sůl3,00 g
Sacharidy126,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červené zelí nakrouhám (nakrájím) na drobné proužky. Krok 2: Na sádle osmažím na drobno nakrájený bok a v něm zpěním na drobno nakrájenou cibuli. Krok 3: Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za stálého promíchávání nechám zkaramelizovat. Krok 4: Do toho přesypu nakrájené zelí, zaliji 2 dl vody, osolím, okmínuji a dusím cca 30 minut. Krok 5: Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím případně solí, cukrem a octem a za občasného míchání dusím ještě 20 minut. Podávám jako přílohu k pečeným masům a bramborovému knedlíku.

Zveřejněno 25. 12. 2014

Poznámka autora Josef Lerch

Lze vyrobit i z bílého nebo kedlubnového zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G283

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizované červené zelí hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G283

Marie

Tématické fráze:
karamelizované zelí, zelí z červené cibule, karamelizovanéčervené zelí, červené hlávkové zelí recepty, karamelizované hlávkové zelí, karamelizovaného zelí, červené zelí karamalizované, oběd s červeného zelí, červené zelí k divočáku, červené zelí, skaramelizované zelí, červené zelí skaramelizované, hajný ze šlajfu, varene cervene zeli, karameluzovabe zeli, top recepty červené zeli, karameluzicane zeli, jak vyrobit karamelizovany cukr, jak vyrobit karamelizovany cukr, laramelizovane cervene zeli

Suroviny:
zelí červené, cibule červená, bok uzený, voda, kmín celý, ocet, cukr, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu