Rolovaný pomerančový dort
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým korpusem, protože plát je rychle upečený a konečná úprava jednodušší.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 322 kJ / 4 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,06 g |
Tuky | 249,99 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 2,46 g |
Sodík | 629 mg |
Sůl | 1,64 g |
Sacharidy | 451,20 g |
Postup přípravy
Troubu zapněte na 220 °C. Krok 2: Do vaječné hmoty vmíchejte směs mouky s kakaem a práškem do pečiva, těsto rozlijte na plech (28 x 40 cm) s listem papíru na dně a plát těsta při 220 °C upečte (10 minut). Krok 3: Mírně zchladlý překlopte na podložku s novým papírem a stáhněte z povrchu list původní. Krok 4: Pomeranče okrájejte nožem až na dužninu a dílky oddělte od přepážek. Pokrájejte je na kousky, šťávu slijte a přidejte k ní šťávu z citronu. Krok 5: Zvlášť nechte nabobtnat v 6 lžících šťávy želatinu. Krok 6: V další misce vyšlehejte zbylé 2 žloutky s cukrem, přidejte jemně strouhanou kůru z 1 pomeranče, citrusovou šťávu, vše vyšlehejte a nakonec vmíchejte pokrájenou dužninu a rozpuštěnou želatinu. Krok 7: Jakmile začne hmota houstnout, vmíchejte do ní šlehačku z 200 ml smetany. Krok 8: Tuhnoucí náplň rozetřete na plát potřený pomerančovým (meruňkovým) džemem a celý rozdělte nožem na pruhy široké 7 cm. Krok 9: První stočte jako roládu (papír odstraňte), kousek překlopte a boky obtočte dalšími pruhy krémem vždy dovnitř. Krok 10: Stočený korpus stáhněte pruhem alobalu nebo ráfkem a nechte ho v chladu ztuhnout (cca 2 hodiny). Krok 11: Poté ho ozdobte šlehačkou a zchladlými plátky karamelizovaného pomeranče i s kůrou. Krok 12: NAŠE FINTA:
Potřít hladce boky dortu šlehačkou není snadné, a když se dílo podaří, je tác dole silně upatlaný. Zabráníte tomu, když dort dole „obložíte“ několika proužky papíru (musí se mírně zasunout pod jeho spodní okraj) a po potření boků jeden po druhém opět vytáhnete.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolovaný pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v0z
Moje poznámka
Rolovaný pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v0z
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 10 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový dort,
rolovaný dort,
pomerančový dort recept,
rolovaný dort recept,
glazovaný pomeranč,
dorty recepty,
dort z pomerančů,
recepty na dorty,
glazovaný dort,
glazované pomeranče,
glazovaný dort recept,
dort rolovaný,
glazovane dorty,
recept na pomerancovy dort,
pomerančový dort se šlehačkou,
recept pomerančový dort,
pomerančový točený dort,
pomerančoví dort,
dort stočený z pruhu,
stoceny dort
Suroviny:
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
zavařenina pomerančová,
želatina,
pomeranče,
šťáva citronová,
cukr,
smetana ke šlehání,
šlehačka,
máslo,
cukr,
med,
voda,
pomeranče
Komentáře (15)