Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kapr od Dehtáře

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 128 kJ /
2 660 kcal
Bílkoviny123,00 g
Tuky232,75 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 908 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy17,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Krok 2: Touto směsí potřeme porce kapra a opět obalíme v hladké mouce. Smažíme velmi pomalu ze všech stran na oleji. Jako přílohu lze podávat brambor, bramborový salát, nebo zeleninový salát.

Zveřejněno 3. 1. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony-pro ty, kteří se opět budou ptát na název :-D

Pro mne snad nejlepší kapr, jakého jsem upravovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kapr od Dehtáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2E1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kapr od Dehtáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2E1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Raviolka:;-):-))

Výborný recept! Za studena to musí taky chutnat skvěle, žel... nezbylo! Tak snad příště ;-)

zizalka: Děkuji za vyzkoušení, taky si ho zas udělám :-). Moc mi chutnal.

Kapřík byl dnes k obědu a můžu potvrdit :-) byl výborný :-* horčice mu dodá ten správný šmak :yes:

:yes: jojo to by taky šlo :-p:-K

cecilka: V receptu je psáno, zbavit kůže. Já to dělám, protože partner ji nemá rád, ale kdybych to dělala jen pro sebe, rozhodně bych ji nechala, mi to s kůží moc chutná. Co se týká pstruha, nezkoušela jsem. Je to docela drahá ryba na to, abych ji kupovala moc často, ale rozhodně bych se toho nebála :-);-)

Mám dve otázky:
musím kapra zbaviť kože? My ju totiž máme radi:-p, ryba má tú správnu rybaciu chuť.
A dá sa tento recept použiť aj pri pstruhovi?
Môj partenr je rybár=máme plnú mrazničku aj kaprov aj pstruhov+ iných druhov rýb a mne už dochádza fantázia, ako ich upraviť. A to mám Jihočeskou rybařskou kuchařku!

:-p:yes:

:yes: Jednoduchá a rychlá úprava :-p

Irrena: Je moc dobrý i postudenu. Všera večer jsem si dala ještě jeden kousek a paráda :-)

Musím vyzkoušet, ještě mám kapra v mrazáku;-):yes:

Určitě moc dobré :yes:

Tématické fráze:
jak upravit kapra, pikantní kapr, kapr na hořčici, pikantní kapr bez kúže, pikantní smažený kapr, jak zbavit kapra kůže, kapr recepty za studená, zbavení kapra kůže, kapr hořčice, kapr na studeno, upravy z kapra, kapr v hořčici, kuchařka: janadorazinova, kapr obaleny v horcici, pikantní smažení kapr, recepty na kapra, marinovaný kapr za studena recept, salát fantazia, úprava pikantního kapra, jak upravovat kapra

Suroviny:
kapr, sůl, mouka hladká, olej, hořčice, olej, šťáva citronová, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu