Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové lívance

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14

14

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 687 kJ /
2 076 kcal
Bílkoviny69,18 g
Tuky18,06 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 349 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy398,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké míse spojíme dohromady mouku, hnědý a bílý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme alespoň 2 minuty, aby se vše dobře spojilo. Krok 2: V druhé míse smícháme dýňové pyré, skořici, nové koření, vejce, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru. Takto připravenou směs nalijeme do mísy s moukou a zamícháme, jen aby se to vše spojilo. Těsto je hustší a nesmí se přemíchat. Krok 3: Pánev potřeme olejem a na střední teplotě ohřejeme, těsto nabíráme asi tak 1/4 hrnečku a nalijeme na rozehřátou pánev. Pečeme po každé straně asi 2 minuty. Krok 4: Podáváme ještě teplé s javorovým sirupem a s čerstvým ovocem. Nebo podle vlastní chutě s jakoukoliv marmeládou.

Zveřejněno 7. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0vL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0vL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

hazel: Ďakujem za vysvetlenie. ;-)

A jo teď koukám že to je Kanada... tak to asi u nás pyré nebude, tak použiju to moje zavařené.:-K

:yes: to vypadá dobře, mám ráda všechno z dýně. Nikde jsem si ještě nevšimla toho dýňového pyré! Mám ale zavařené svoje vlastní tak bych ho mohla použít.

Urcite staci pouzit jeden nebo druhy. Ja to micham casto kdyz pecu. Bily cukr je sladsi a hnedy se me zda ze prida vuni a neni tak sladky. Poradila me to zde jedna pani ktera hodne pece.

Môžem sa spýtať, načo je dobré miešať biely a hnedý cukor? Nestačí použiť jeden alebo druhý? ;-)

Tématické fráze:
zavařené dýňové pyré, zavařené dýnové dýňové pyré, dýňové pyré zavařené, dýňové lívance s cukrem a skořicí, dýn ov é placky, lívance z dýňového pyré, dýnové lívance s tvarohem, linance, dýňové línance, zvařené dýňové pyré, dylnové lívance, dýňový lívanec, recept na dýňového lívance, dynove livavce, dínové lívance recept, dyňové lívance mám ráda recepty, dýňové pyré livance, dynove livanc, dýňove mám ráda recepty, dýňové pyré a na lívance

Suroviny:
mouka, cukr hnědý, cukr, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, pyré dýňové, skořice, koření nové koření, vejce, mléko, olej, šťáva citronová, kůra citronová, olej

Přidat fotografie receptu