Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 367 kJ /
566 kcal
Bílkoviny5,33 g
Tuky0,25 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bok naříznu zespoda podél žeber. Ze zhora udělám do povrchu několik zářezů do kříže pro lepší prostup tepla do masa. Krok 2: Do pekáče vsypu na sádlo nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Na to položím nasolený medem potřený bok kostmi vzhůru. Zasypu kmínem, cibulí a česnekem a přidám koření kolem boku. Krok 3: Podliji ½ l piva, přikryji pekáč poklicí nebo druhým pekáčem a vložím do trouby vyhřáté na 100°C. V troubě ponechám cca 3 hodiny. Krok 4: Po třech hodinách z masa opatrně vyndám kosti a pak bok v pekáči otočím pokmínuji, podliji zbytkem piva zakryji a nechám další hodinu. Po hodině maso odkryji. Zvýším teplotu v troubě na 200°C a nechám dopéci na křupavou kůrčičku zhruba 15 -20 min. Krok 5: Maso vyndám z trouby, naporcuji a podávám polité scezeným výpekem se zelím a knedlíkem nebo s křenem a pečivem.

Zveřejněno 10. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mAN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

výborný recept. Všichni to pochvalovali. Pekli jsme i z divokého zajíce podle tohoto receptu a taky výborný. Postup pečení jsem si udělala podle sebe.:-):yes:

Pepo, děláš mi chutě veškerou tou zvěřinou - už jsem ji neměla, ani nepamatuju.:-p:-p:-p

Bibinka: Josef to vysvětlil u svých utopenců, zkopírovala jsem to: " "Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let."

Bibinko, má to vysvětleno u jiného receptu.

Pepo, divočáka mám doma, že bych to vyzkoušela, vypadá to dost dobře:yes: a 1.bod:yes: Jen se zeptám, co to je ten Šlajf?

Tématické fráze:
bok z divočáka, zebra z divocaka, žebra z divočáka recepty, pečený divočák knedlík zelí, recepty z divočáka, divočák recepty, recept na žebra z divočáka, sekaná z divočáka recept, žebra z divočáka recept, kosti z divočáka, sekaná z divočáka, recept na divočaka, sádlo z divočáka, bok z divočáka recept, peceny bok z divočáka, polévka z kostí divočáka, recept bok z divočáka, pečený divočák se zelím, bok s divočáka, recept na bok z divočáka

Suroviny:
bok z divočáka, cibule, česnek, kmín celý, med, jalovec, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, pivo světlé, sádlo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu