Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vypečené výpečky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 461 kJ /
2 500 kcal
Bílkoviny108,78 g
Tuky208,80 g
Vláknina24,64 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 447 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy42,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na ne příliš slabá půl kolečka. Oloupaný česnek dáme do pekáčku vcelku. Krok 2: Bok nakrájíme na plátky, které dále rozdělíme na silnější proužky. Dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme (nešetříme). Krok 3: Zalijeme asi jedním hrníčkem vody. Pekáč přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 150°C (ne horkovzduch). Pečeme 4-5 hodin, jen občas promícháme, aby se vrchní kousky nevysušovaly a neztvrdly. Krok 4: Poté odkryjeme, v případě potřeby přidáme ještě trochu vody a zahustíme záklechtkou nebo jíškou (je jedno, jestli tmavou nebo světlou). Podáváme s knedlíkem a špenátem.

Zveřejněno 15. 1. 2015

Poznámka autorky anubis

Bramborové knedlíky jsem dělala ze stejného těsta, jako dělám kopýtka (viz mé recepty).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečené výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vzO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vypečené výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vzO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

anubis: Zkus zelená a nakyslá.

Kačena na jablkách je opravdu skvělá-jablíčka nasají chuť masíčka-mňam!dejna100@seznam.cz

anubis: broskev je oproti jablku zcela sladká - nakyslé jablko i u nás rádi obcas přidáme k masu. (Pekla jsem jednou kachnu, vycpanou čtvrtkama jablek a bylo to výborné :-). )
Tvoje výpečky vypadají skvěle!:yes:

Někdo dává jablka i do bramborového salátu, ale já nevím, mě tam ta nasládlá chuť vadí- nemusím moc kombinace sladkého se slaným nebo masitým :-( Třeba jen pomyšlení na kuře s broskví mi zvedá kýbl :-((

Jana Mužíková 15. 1. 2015 14:07
Dobrý den,já přidávám ještě k výpečkům 1oloupané a nastrouhané jablko.Dá jim zvláštní chuť.

Tématické fráze:
výpečky se špenátem, výpečky, výborné výpečky, špenát s výpečky, příloha k výpečkům, vipecky recepty, spenat k vypeckum, špenát a výpečky, nejlepsi vypecky, vipecky se spenatem, teplota trouby na vypecky, výborné vypecky se špenátem, výborné výpečky recept, výpečky z trouby, knedlík bramborové vipecky, jak na výpečky, vypecky z boku recept, vipecky z veproveho, vypecky top ta, vyborne vypeck

Suroviny:
cibule, česnek, bok vepřový, sůl, kmín celý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu