Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 562 kJ /
1 568 kcal
Bílkoviny52,77 g
Tuky116,06 g
Vláknina22,01 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 2,43 g
Sůl5,59 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané pľúcka a narezaný kel. Osolíme, okoreníme, maličko podlejeme vodou a dusíme za občasného miešania 15 minút. Všetko rozmixujme. Krok 2: K mase pridáme vajcia, vopred namočený a vyžmýkaný rohlík, prelisovaný cesnak, majoránku, kurkumu, na drobno narezanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Dobre premiešame. Krok 3: Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika rozložíme masu a pečieme v rúre pri cca 180°C asi 45 minút (závisí to od výšky). Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 21. 1. 2015

Poznámka autorky tejaja

Potrebovala som zužitkovať jahňacie pľúcka, kupujem doma chované jahňa, a klasické pľúcka na smotane nemusím. Po prehliadke chladničky sa zrodilo toto jedlo. Tu mi pľúcka nevadili, práve naopak:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/no75

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/no75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mňam, to by mi chutnalo!:-p

Výborné zpracování pajšlu :yes::yes::yes:

kapustový prejt je moc dobrý a pličky mu neublíží,bude to výborné:yes:

Tématické fráze:
kapustový prejt recept, kapustový prejt, staročeský pajšl

Suroviny:
kapusta, plec vepřová, slanina uzená, vejce, rohlík, cibule, česnek, olej, kurkuma, sůl, pepř, majoránka

Přidat fotografie receptu