Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné hrk-hrk řezy

Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům, skořici a teplu domova. Zkuste rodině či návštěvě upéct tuto jablečnou variantu s kokosovou šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 975 kJ /
3 818 kcal
Bílkoviny77,11 g
Tuky214,23 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 643 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy381,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Snížíme otáčky a za stálého šlehání opatrně přiléváme nejprve teplou vodu a poté olej. Krok 4: Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 5: Mouku spolu s kakaem a kypřicím práškem prosejeme a po částech opatrně vmícháme do žloutkového základu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 min. Necháme vychladnout. Krok 7: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do hrnce, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a chvilku vše povaříme. Dáme pozor, aby se jablka nerozvařila. Necháme vychladit. Krok 8: Do uzavíratelné misky dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme kokosový puding Créme Olé a ztužovač šlehačky. Misku dobře uzavřeme a svižně s ní třeseme tak dlouho, až se vytvoří krém. Krok 9: Na upečené chladné těsto natřeme krém a dáme vychladit. Krok 10: Hotové řezy můžeme posypat strouhanou čokoládou, kakaem nebo skořicí.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 25. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné hrk-hrk řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0XX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné hrk-hrk řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0XX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (35)

Už se peče můj oblíbený pět let dezert. :-):yes:

Dnes jsem dělala poprvé...a musím říct, že super....moc dobré řezy.....já jsem dělala HRK-HRK řezy zatím jen z mandarinkového kompotu....a tyto mě velice mile překvapily....určitě jsem je nedělala naposledy....a přidala jsem i fotečky...

Dobrý den,
řezy vypadají úžasně, jen prosím na jak velký plech ?

mysulka: Děkuji ;-)

Zobrazit starší odpověď

Tento moučník se usadil v naší domácnosti a ještě se neomrzel , právě se chladí na víkend v lednici . Všem doporučuji.
:yes:

Svirova: Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnají :-K.

Zobrazit starší odpověď

padaná jablíčka nakyslá jsem zpracovala se všemi ingrediencemi kromě smetany a zasterilovala. Teď už jen udělám těsto, přidám do směsi smetany, ozdobím ještě šlehačkou a tekutou čokoládou a podávám ke kafíčku, u nás prostě jednička, vychlazený z lednice - to je ňamka.

svirova: Moc děkuji :-K.

No a zítra ho budeme mít už po třetí , je to fakt žravé :-). Jablíčka padají ze stromu tak není problém :-) dávám jich dvojtou dávku na těsto :-):yes:

Teda fakt moc dobré, právě ho máme ke kafíčku :-) jak říká naše rodina ..... ráj v hubě ...... navinulá jablíčka tomu dávají lahodný šmak :-):-K

Svirova: Díky to mě moc těší :-K. Musím je také udělat, jen jablíčka si musím koupit;-).

Zobrazit 3 starší odpovědi

:-Kděkuji ukládám a určitě udělám:-)mám ráda rychlé,výborné a chutné dobroty :yes::-)

Ahoj, včera jsem dělala, krém výborný, vršek jsem posypala kokosem. Jen ten korpus mi přišel hodně suchý, nebyl vláčný. Možná se to mělo nechat odležet...nevím. Ale jinak :-):yes:

1974andrea: Milá Andrejko, jsem moc ráda, že jsi je vyzkoušela a že chutnaly ;-).
A děkuji za krásné foto :yes::-K:-K

Tak jsem je konečně Leni taky zrealizovala, jsou výborné:yes:. Fotku přikládám ;-)

Alexxo a Majko děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnaly ;-):-K
Ještě jednou všem moc děkuji :-K

Tohle se mi libí. Miluju cokoliv s jablky a tenhle svěží moučník bude stoprocentně výborný. Ukládám si, krém s jablky určitě využiju na nějaký dort ;-):yes:

Pekla jsem v neděli- zmizely hned- luxusní mnamka;-)

Výborné řezy, pekla jsem v sobotu a určitě ne naposledy. :-p:yes:

majerovdana@seznam.cz:-)):yes::-):-):-):-):-)Velice dobrý :-) mňam. :-)

dobrý nápad +21:-K:-K

Jindra Carvanová 29. 1. 2015 10:25
znám tyhle jablečné řezy jsou moc dobré ještě se muže přidat i kokos

Leni, to by mi jelo, určitě zrealizuju:-p:yes:

mysulka:Leni, moc pěkné řezy;-)včera jsem dělala něco podobného, ale místo jablek byl krém z pařížské šlehačky. Máš 15.:yes:

:-8 Moc všem dějuji za milé komentáře :-K:-K:-K

Krásné, moc dobrý nápad s jablíčkama. Ukládám si:-):yes:+13

:yes:

:-p:-p:yes::-*

Velmi pěkný a zdařilý moučník:yes:

hmmm jablkove su super :) Ja som dnes robila tiez jablkovy :)

Moc pěkná inovace :-p:yes:

:yes::-p:-K

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
jablečné hrk hrk řezy, jablečné řezy hrk hrk, jablečné řezy, rychlé jablečné rezy, řezy hrk hrk, hrk hrk rezy, rychlé jablečné řezy hrk-hrk, kokosový hrk hrk, cukrářské jablečné řezy, jablečný hrk hrk, jablečná buchta se sněhem, recept na jablečné řezy, jablečný koláč hrk hrk, rychle jablecne rezy hrk hrk, jablecna buchta hrk hrk, hrk hrk s jablky, jablkový koláč hrk hrk, rychlý jablečný řez, jablečný řez, jablečný hrk

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, kakao, jablko, máslo, šťáva citronová, skořice, cukr vanilkový, voda, cukr krupice, pudink kokosový, ztužovač šlehačky, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu