Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina je oblíbený letní dezert, který přináší sladkost třešní a lehkost nadýchaného těsta. Tato verze kombinuje křehkost lineckého těsta s jemností třeného, šťavnaté třešně se při pečení propadají do měkkého těsta, čímž vzniká lahodná, sladká bublanina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tomaskom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 914 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny82,01 g
Tuky174,49 g
Vláknina19,57 g
Cholesterol 1,89 g
Sodík 539 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy466,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme. Krok 2: Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem, postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na předpečený linecký plát těsta. Krok 3: Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme. Krok 4: Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.

Zveřejněno 26. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2WK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2WK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pokud někdo s pečením začíná, raději by měl použít jiný recept. Jednak toto na lineckém těstě není bublanina a potom, když chcete šlehat vejce je vždy lepší použít cukr krupice nebo krystal. Z moučkového cukru těsto „ padá ". Navíc je recept mnohem pracnější než obyčejná bublanina. Ale tej aj a má pěkný talíř.

Včera som upiekla, ale považujem tento recept za veľmi nešťastne napísaný. V podstate som sa orientovala podľa postupu, ako idú vrstvy za sebou, a vlastných skúseností, nie podľa surovín. Medzi surovinami je na 1.mieste uvedené linecké cesto a pod nám ďalšie suroviny. Majú to byť suroviny na to linecké?!? Lenže z nich cesto neurobím, 1 žĺtok + 200 g sypkých surovín bez tuku mi cesto neurobí, bude sa to drobiť. Takže som linecké urobila podľa svojho receptu. Trené cesto som dodržala podľa uvedených surovín, to bolo ok.
A ešte jedna vec, nikdy nič nepredpečiem, ale strčím do rúry všetko naraz, vždy je to ok, celý koláč sa pekne prepečie.
Výsledok je dobrý, ale kto nemá skúsenosti, suroviny ho budú veľmi miasť a neviem, či by to urobil.

Tématické fráze:
třešnová bublanina, třešnová bublanina recept, trena tresnova bublanina, bublanina třešňová, recept na tresnovou bublaninu, bublanina recept, třešňové bublanina recept, recept na bublaninu, třešňová bublanina šlehačková, třešnove bublaniny, bublanina, tresnova bublanina top recepty, recept třešňová bublanina, třešnová bublanina recepty, ťřešňová bublanina třená, třešňový bublanina, trešňová bublanins, třená bublanina, tresnova trena bublanina, třešňová bublanina z remosky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, citron, kypřící prášek do pečiva, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, citron, cukr vanilinový, mouka hladká, třešně, tuk, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu