Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka na žampionovém lůžku

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 243 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny140,97 g
Tuky63,00 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 876 mg
Sůl3,00 g
Sacharidy29,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme. V misce smícháme olej, hořčici a worcester, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm zprudka opečeme dohněda ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C, panenku dáme na pekáček a vložíme do trouby. Nepečeme více jak 30 minut! Krok 3: V pánvi s výpekem rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájené žampiony, které, až se voda odpaří, opečeme do hnědé barvy, můžeme na ně vylít zbytek marinády, restujeme do tuku, zasypeme moukou a zalijeme asi 2 dl vody. Povaříme a zredukujeme do požadované hustoty omáčky. Žampionovou omáčku dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Krok 4: Omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme nakrájené plátky upečené panenky.

Zveřejněno 26. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na žampionovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O26r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka na žampionovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O26r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:yes::yes::-p

Ivulinko,moc povedená dobrota z mála surovin:-K:-p:yes:

Krásná fotka, příjemné jídlo :-p

Ivulinko, paráda, lahodná krmě i fotka se Ti velmi povedla ;-):-p:yes::-K +12:yes:

chuťové buňky tančí a ten pohled:yes::-D úžasné;-)

:-p moc pěkné :-p:yes::-K

ivulinko, chtěla bych u vás být na stravu:-p:-):yes:

Recept i foto se mi moc líbí.:-):yes: A manžel už vykřikuje, že toto může.;-)

krásné :yes:

Jen se srdce směje:yes:

Krásný receptík:-p,moc se mi líbí a foto jako vždy na jedničku;-):yes:+

ivulinka: líbí, líbi...:-D;-):yes:

magdalenka: ahojky, u nás není problém sehnat toto masíčko pod 100 kč za 1 kg v podobě palců, což je část panenky.
Tohle byla ale celá panenka;-)
Děkuji všem, kterým se recept líbí:-K

Z obrázku je vidět,že panenka je tak,jak má být, pěkně šťavnatá:yes: a ten žampiónový faulenc-to prostě nemá chybu:yes::yes::yes:;-)

Už som zistila, že u vás panenka frčí...:-)) minule som hľadala nejakú úpravu a u teba mi ich vyšlo pár...(na koniec som spravila podobne ako teraz ty, len omáčka bola z lišek so smotanou).
Dnes si zas pridala krásny recept s exkluzívnou fotkou!:yes:

Tématické fráze:
vepřová panenka na hnědých žampiónech, panenka recept, vepřová panenka na hořčici, top recepty z panenky, faulenc, recepty na panenku, vepřová panenka v cibulovém lužku, vepřová panenka a omáčka z lišek

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, žampióny, máslo, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu