Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 822 kJ /
2 826 kcal
Bílkoviny69,55 g
Tuky67,75 g
Vláknina37,16 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy455,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V trošce mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu vzejít kvásek. Krok 2: Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium. Krok 3: Rozpustíme máslo, přidáme mléko, žloutky, rum, vzešlý kvásek, nabobtnalé psylium a rozmícháme. Vlijeme do pekárny, přidáme mouku, pudinkový prášek, cukr, sůl, citrónovou kůru a zapneme program Těstoviny. Necháme umíchat a aspoň ½ hodiny vykynout. Krok 4: Silikonový vál potřeme olejem a přendáme na něj vykynuté těsto. Odebíráme kousky těsta a tvoříme v naolejovaných dlaních vdolečky. Necháme na válu ještě chvíli kynout. Krok 5: Do kastrolku si dáme tak 4-5 cm oleje a nahřejeme, ale nerozpálíme, aby se nám vdolky z vrchu nespálily a uvnitř nezůstaly syrové. Vdolek vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme přiklopené asi 1 minutu. Potom je otočíme a usmažíme druhou stranu také do zlatova. Krok 6: Usmažené dáme na ubrousek a můžeme servírovat dle chuti. My použili klasická povidla a nahoru pacholík. Krok 7: Z poloviny těsta jsem udělala takzvané dukátové buchtičky. Vytřela jsem plech na pizzu olejem a těsto do něj zlehka rozprostřela. Nechala 10 minut kynout a pak rádlem na pizzu, které jsem potírala olejem lehce nařezala kostičky buchtiček. Potřela jsem je rozpuštěným máslem. V troubě s plecháčkem s vodou jsem je pekla na 180 °C cca 15 minut.

Zveřejněno 27. 1. 2015

Poznámka autorky srettka

Byla jsem fakt nadšená. Bála jsem se toho, protože co si budeme povídat, BL těsto je takový nevypočitatelný neřád. Ovšem výsledek byl senzační, vdolky pružné, voňavé, jako by byly s lepkem. Buchtičky taky výborné. Přebytek jsem šupla na mrazák.

Inspirace s úpravou na internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wlox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové bavorské vdolečky a dukátové buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wlox

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Skvělý recept a taky jsem ze zbytku udělala buchtičky se šodo a ty snad byly ještě lepší než ty vdolečky :-p

Petra:tak to nevím, co se stalo. Nám vyšly parádně, že mi až obyčejně klasické vdolky připomínaly. I studené byly fajn. Jasné je, že čas jim je na škodu.
Tak mě napadlo...nemohlo to zavinit droždí?

Dobrý den, dělala jsem vdolky dle Vašeho receptu. Na chuť výborné, ale vůbec nebyly nadýchané. Nevíte, čím to může být?

Děkuji!

Petra

TerezaVe:nene,psylium dávám jako supl za chybějící lepek v mouce.

Kamuš,máš je nádherné:-KI na řezu je vidět,jak jsou nadýchané;-):yes:

Prosím o radu: Psylium+voda jsou použity místo dvou bílků?

Krásné :yes:

Ty jsou ukázkově krásné:yes:

Na dukátky výborný nápad :-p:-p:yes::yes:, já si to budu muset ještě upravit dia, ale každopádně ukládám

Sretti, máš je ukázkové :yes::yes:+

:yes::yes::-K

Tématické fráze:
bezlepkové vdolky, bezlepkové bavorské vdolky, bavorské vdolečky, bavorske vdolky, recept na bezlepkové vdolky, bezlepkové vdolky recept, bezlepkové buchtičky se šodo, bezlepkové buchty recepty, psylium recepty, bezlepkové buchty recept, bezlepkove buchticky s kremem, buchtičky s pudinkem, bavorske vdolky bezlepkove, bezlepkové buchty, bezlepkove vdolky z pudinku, bezlepkových vdolecky, belepkové recepty, bezlepkové recepty, bavorské vdolky bez lepku, buchtičky s krémem bezlepkové

Suroviny:
mouka bezlepková, pudink vanilkový, žloutek, droždí, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, mléko, rum, psylia, voda, sůl, kůra citronová

Přidat fotografie receptu