Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 362 kJ /
2 238 kcal
Bílkoviny330,01 g
Tuky49,09 g
Vláknina16,08 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 796 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy110,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem naložíme maso i citrony: citrony dobře omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. Krok 2: Dáme do misky, přistrouháme čerstvý zázvor a vše zalijeme medem, sirupem nebo posypeme cukrem. promícháme, dáme do uzavíratelné sklenice a necháme pres noc v lednici. Krok 3: Maso nasolíme, okořeníme a přendáme do marinovací nádoby, polijeme olejem a důkladně promícháme. Nádobu zakryjeme a také dáme do lednice přes noc odležet. Krok 4: V den přípravy rozpálíme teflonovou pánev a maso na ní z obou stran opečeme dozlatova. Kdo má rád zahuštěnou šťávičku, protáhne plátky před smažením v misce s hladkou moukou. Krok 5: Opečené plátky vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Krok 6: Do výpeku přidáme na osminky nakrájené, neoloupané hrušky, chvíli je osmahneme, vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, podlijeme vínem a společně cca 5 minut dusíme. Krok 7: Nakonec přidáme naložené citrony a už jen krátce prohřejeme.

Zveřejněno 27. 1. 2015

Poznámka autorky Danca

Protože jsou kuřecí prsa dost vysoká, můžeme je před naložením rozříznout na slabší plátek nebo udělat dva. Já to ale nedělám,máme rádi, když je plátek vyšší, bývá pak šťavnatější. Je ale potřeba upravovat ho delší dobu na slabším žáru. Na to, aby nebylo maso ve výsledku vysušené mám speciální "fígl". Ten spočívá v tom, že maso před nakládáním nasolím. Aby z něj sůl nevytáhla šťávu, přidám větší množství oleje a ještě se mi nestalo, že by maso bylo suché.

odkaz na nakládané citrony: http://www.toprecepty.cz/recept/30773-nakladane-ci...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vVR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

TerezaVe: Terezko, i v postupu mám uvedeno, že maso před nakládanim nAsolím;-) Dělám to tak s každým masem, které nakládám do oleje.

Danuško,recept je velice lákavý a mě by tahle dobrota určitě chutnala:-p:-K:yes:
Kombinaci masa a hrušek jsem ještě nezkoušela;-)

Prosím o informaci, zda je správně v poznámce slovo nAsolím. Z kontextu bych spíš pochopila, že maso nEsolíte. Chápu to správně?
Předem díky za upřesnění.

:-p také bych ochutnala ;-) :-K

Krásný recept, já bych si pochutnala Danuš :yes::yes::-p:-K

No to vypadá velmi pěkně a zdařile, musím tuto variantu někdy vyzkoušet :-):-p:-K +1:yes:

Tématické fráze:
citrony nakládané v soli, kuřecí naložené v citronu, kuřeci plátky na hruskach, nakládání hrušek, citrony recept, naložené citrony v soli, kuřecí maso na citronech, kuřecí steak na zázvoru, kuřecí plátky na na hruškách, nakládané citrony, maso s nakládanými citrony, citron na nakládání masa, kureci steak a hruskou, kuřeci plátky na hruskach, kuřecí prsíčka na hruškách, nakladaani hrusek, kureci maso na hruskach, jak rozříznout kuřecí prso, naložené maso v citronu, naložené kuřecí maso v citronu na řízky

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, sůl, pepř bílý, paprika sušená sladká, mouka hladká, hruška, víno bílé, citron, zázvor čerstvý, med,

Přidat fotografie receptu