Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová rychlá polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

skotakmilan

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 435 kJ /
821 kcal
Bílkoviny38,92 g
Tuky45,11 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy44,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit 1 l vody, přdáme masox a až začne vařit, přidáme máslo. Krok 2: Mezitím dáme smažit žampiony rozkrájené na 1/4, osmažíme do zlatova. Potom půlku žampionů dáme do hrnce s vývarem, přidáme smetanu na vaření a tyčovým mixérem rozšleháme. Krok 3: Přidáme zbytek dozlatova osmažených žampionů a dochutíme solí. Po podání na talíř dáme na každou porci lžičku vychlazené zakysané smetany.

Zveřejněno 28. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová rychlá polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkJP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová rychlá polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkJP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

"dáme smažit žampiony"
No, možná by bylo vhodnější v rcp to prostřední slovo nahradit slůvkem "restovat"

(žampiony lze krááásně dělat i nasucho:yes: ale těžko říci, zda jde o pražení, restování či dušení;-)

mika59: Šmapiňóny zase ale nepustia toľko vody ako lesné huby, ale nebolo treba pridávať ani olej, ani podlievať. Za premiešavania sa to pekne osmažilo. ;-)

tejaja: :yes:no přesně tak jsem to myslela,to přece není smažení:-))

Šampiňóny som podusila na masle ( bez problémov, huby pustia vodu ) a potom až použila vývar, smotanu a rozmixovala. ;-)

mika59: jestli chcete smažit na másle, tak tam přidejte trochu oleje

no přece když se dusí něco másle tak to máslo není znehodnocené a žampiony pouští vodu ;-)

Dávat použité máslo do polevky se mi zda nevhodné jestli je připálené nebo ne už je znehodnocené smažením .Dala byste si je na krupičnou kaši tam taky dáte raděj čerstvé.

;-)já bych nejprve ty žampiony orestovala na másle;-)Dělám to tak,nic se nepřipaluje,přijde mi zbytečné restovat je na oleji a pak dávat máslo do vody.

petra::-K

Máslo na smažení,, no nevím ale houby se dost dlouho smaží aby to máslo nepáchlo.

mika59: na másle se nesmaží, přepaluje se. jedině na přepuštěném másle - ghí

aha a proč ne na tom másle?

No na čme smažit? Bu na teflonové pánvičce nebo bych zkusil raděj ten olej co je napsaný
v surovinách.;-)

na čem ty žampiony smažit když máslo jde do vody:-?

Tématické fráze:
žampionová polévka bez smetany, žampionová polévka, jak dlouho vařit žampiony, recept na žampionovou polévku, žampionová polévka od dámy evelinka, zdravá žampionová polévka, žampiony bez restování, zapionova polevka zdrava, jak smažit žampiony, jak dlouho se smazi žampiony, žampióny om, zampionova polévka zdrava, žampionová polévka recept, zampionova polevka top recepty, zampionova polevka bez smetany recept, žampionová polévka top recept, recept na rychlou polevku s žampiony, top recepty zampionova polévka, rychlé polévky, jak dlouho vařit žampinovou na polévku

Suroviny:
žampióny, masox hovězí, olej, máslo, smetana na vaření, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu