Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé křupavá a křehká a maso je jemné a lahodné chuti.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez dob odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez dob odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 970 kJ /
471 kcal
Bílkoviny2,57 g
Tuky1,98 g
Vláknina3,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy104,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den první: Vykuchanou kachnu poctivě očistíme, omyjeme a odstřihneme křídla. Krok 2: Na Koření pěti vůní smícháme po jednom dílu tlučeného sečuánského pepře, skořice, badyánu, fenyklu a hřebíčku. Krok 3: Smísíme cukr, sůl, koření pěti vůní a směsí vytřeme kachnu uvnitř. Do kachny vložíme zázvor, bobkový list, dutinu uzavřeme kovovými jehlami (nebo zašijeme) a nohy svážeme k sobě. Krok 4: Kachnu polijeme právě vroucí vodou (nebo na pár vteřin do vroucí vody ponoříme) a pak ji krátce ochladíme studenou vodou. Kachnu pečlivě osušíme a chvíli počkáme, aby dokonale oschla. Pak ji poctivě potřeme směsí na glazuru (med, ocet, víno). Hodinu počkáme a znovu ji potřeme stejnou směsí. Krok 5: Glazovanou kachnu zavěsíme v chladu a necháme ji do dalšího dne řádně oschnout. Krok 6: Den druhý: Troubu vyhřejeme na 190 °C a kachnu upečeme (je hotová až když povoluje v kloubech) na rožni (kůžička se neporuší), nebo na roštu či na plechu (protože asi nemáme možnosti ji péci zavěšenou za krk). Ke konci pečení kachnu potíráme olejem.

TIP: Čínská kuchyně

Zveřejněno 28. 1. 2015

Poznámka autora casino

http://dadala.hyperlinx. cz/dru/drur0025.html

Podle původních receptů se pekingská kachna podává s moučnými plackami a s omáčkou na bázi sojové omáčky (viz odkaz v poznámce, vč. povídání o autentické přípravě a porcování).

U nás podávám jen tak samotnou (chuťovka pro dva). Pro 4 jedlíky se saláty, nebo s grilovanou zeleninou a někdy i s vařenou či dušenou rýží a občas i s kupovanou PEKING DUCK SAUCE.

Pekingská kachna je příjemná změna v jídelníčku, ale kachna po NAŠEM, jen tak s kmínem, tak to je jiné pošušňáníčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0JB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0JB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Veronika.Hrozna:Tak mám na vás těžké srdce:-( z té domácí kachny vyteklo při rozmrznutí za jednu čajovou lžičku vody.Takže jsem ji mohla klidně udělat po čínsku.Ale už je tam.....byla výborná!Když zase Hrozný nějakou donese už bude po čínsku! :-)

L.S.: Taková hloupost ho ani nenapadne!:-D ;-)

:yes:L.S.::-))

Veronika.Hrozna:A je pan manžel stejně kritický i sam k sobě?Takto se toziž chová jen hulvát bez vychování.

casino: Taky doporučujete kuchařum,jít míchat beton? A pak si to promyslíte,a věc odvoláte,že ani beton bych mu nenechal udělat? To je to nejmírnéjší doporučení co jsem doposud od drahého chotě slyšela. Ivan není,ale blíží se!:-D:-D:-D Jestli s tím nepřestane,tak ho přes tu Moravu asi dopravím sama.:-)
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!;-)

Do Athén se vozí sovy, dřevo do lesa, ale nad touto kachničkou by zaplesala nebesa :-p +19:yes::-K

Veronika.Hrozna:
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.;-)
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…:-D:-D:-D

casino:Já se podívám v čínském obchodě nebo vymámím od číňanu originál,než tu milou domácí kachničku vytáhnu z mrazáku ať to nezvorám.:-D Donesla ji domu moje lepší polovička,a špatně upečenou kachničku bych měla na "talíři" ješté do příštího roku. Co se týče jídla je to s ním k nevíře. Už s ním nechodím ani do restaurace.Napadá slovně kuchaře,číšníky a veškerý personál,doporučuje jim všelicos a všelikde! Takže neriskuju.:-((

Veronika.Hrozna:
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...:yes: (asi by bylo nošení dřeva do Athééén zmiňovat zde, od čeho PRÝ vznikl název "perník";-)

Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád:-)) Minimálně tak moc, jako všechny ostatní zde, hihi... :-K

Já tě nemám sice ráda, ale ta kačena nemá chybu :-D :yes:

Veronika.Hrozna:

prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)

casino:Nejsem nebozizek,jenom jsem nevěděla,že ta omáčka se kterou se to má podávat je natolik slaná,že kachnu vlastné dosolí,když se s ní poleje.A muže to být dobrota,jenom někde sehnat takové originální koření pěti vuní,to dá asi fušku.:-O;-)

Veronika.Hrozna:
I vy nebozísku...:-)
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem. :-8

Nechci být vrták,ale nezapomněl jste osolit zvečí.Ta lžička soli uvnitř se mi zdá málo.;-)

Moc pěkný recept. Kachnička jak malovaná :yes::yes::-p:-K

Dyť je to dutý:-p

Casino - Superman! Já jsem na to moc líná. Jen na přípravu - sežrat kachnu bych líná nebyla... Vypadá krásně, rozhodně boduji.:yes::-p

K zakousnutí :-p , je opravdu luxusní :yes:

Opravdu krása:-O:yes::yes:

Jednou,když jsem byl jako kluk na prázdninách u “pražské tety“, upekla 2 kachny.A strejda,když se nadlábnul ,(teta uměla perfektně vařit) se opřel na židli a pronesl památná slova : “Víš, Jardo, taková pečená kachnička,to je něco.Ale jinak je to pitomej pták : pro jednoho moc,pro dva málo....“:-))
Bod udělen;-)

vypadá hezky, ale nevím proč je kolem toho tolik řečí...

Tak to se mi taky líbí:-p:yes:

Nádhera:yes:

:-p:yes: krása :-K

Krása, jak malovaná:yes: ten rožeň je moc zajímavý;-)

tak ta je super krásná :yes::-p

boze to je krasny recept...:yes:

To je parádní kachnička:-p:-):yes:
Jako " chuťovka pro dva " ideální:-))

Klobouk dolů, je to krása :-p:yes:

Tématické fráze:
kachna po čínsku, čínská kachna, čína z kachny, křehká kachna po čínsku, kachna po čínsku recept, cinska kachna recept, recepty z kachny, kachna na asijský způsob, recept na pekingskou kachnu, kachna na rožni, pekinská kachna, kachna cina, porcování kachny, kachna činska, recepty kachna po čínsku, pečená kachna po čínsku, kachna po sečuánsku, recept na čínskou kachnu, pečená čínská kachna, kacena po cinsku

Suroviny:
kachna, olej, cukr, sůl, koření pěti vůní, pepř sečuánský, skořice, badyán, fenykl, koření hřebíček, zázvor, bobkový list, med, ocet rýžový, víno červené

Přidat fotografie receptu