Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcik marcik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 263 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny85,81 g
Tuky56,56 g
Vláknina5,67 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 366 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy24,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou. Krok 2: Osolíme, opepříme a přidáme trošku oregana. Přidáme to víno, přikryjeme pokličkou a necháme vypařit alkohol. Potom přidáme sklenku vývaru, játra ale nesmí být potopená. Pomalu dusíme. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trošku vývarem. Játra by měly zůstat, bez vody, jen se šťávičkou. Krok 3: Já přidávám ještě sušená rajčata, ta dávám společně s cibulí a česnekem.

Zveřejněno 29. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAg1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jatýrka na víně - Sikotakia krasata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jatýrka na víně, kureci jatyrka na víně, kachní jatyrka na červeném vine, kachní jatýrka na víně, drůbeží játra na bílém víně, jatyrka na cervenem vine, kuřecí játra se štávičkou, kachni jatra na bilem vine, pikantní jatýrka na minutku, drůbeží ledvinky na víně

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, česnek, olej olivový, víno bílé, sůl, pepř, koření oregáno, voda, rajče sušené

Přidat fotografie receptu