Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučkový cukr (domácí)

Výhodou domácího moučkového cukru je, že není nastavován škrobem, nemusíte jej skladovat a strachovat se, že vám ztvrdne. Vždy můžete udělat čerstvý. Cenově je výhodnější než kupovaný. Můžete ho udělat i z BIO cukru, či z hnědého cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 1 min Doba přípravy: 1 min

1 min (1 min příprava)

Suroviny pro 1

1 hrnek

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 184 kJ /
1 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy250,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Výkonný mixér nebo Smoothie maker vysušte před použitím. Krok 2: Vsypte cukr. Pod víčko můžete vložit tenkou kuchyňskou papírovou utěrku či ubrousek. Krok 3: Spusťte mixér a po cca půl minutě zkontrolujte jemnost umletí.

Zveřejněno 4. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučkový cukr (domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm0r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučkový cukr (domácí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lm0r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tohle mi nepřijde jak recept;-)je ovšem dobrý tip, vychytávka:yes: Snad přeřadit jinam.

Díky za tip. Potřebovala jsem moučkovou fruktózu a prala jsem se s tím ručně v hmoždíři. :-)
Používáte ponorný mixér nebo robot s uzavřenou nádobou?

Také dělám už dlouhá léta - melu v el. mlýnku na kávu - ale zjistila jsem, že ne každý mlýnek to zvládne. ;-)

mladší generace ani nevědí, že to jde ;-)

cathleen: jo jo, já jsem krystal mlel v mlýnku na mak před padesáti rokama. Teď do toho zasáhla vědecko-technická revoluce a ruční práce odcházejí do zapomnění;-(

Tak tohle má být taky recept?:-/ (někde tu máme Rady, vychytávky)
Moučkový cukr si tak mixuju určitě 20 let - používám ho hodně málo, zbytek koupeného mi pokaždé ztvrdnul a začala jsem vlastné z finančních důvodů - ten moučkový je (tehdy byl) určitě dvakrát dražší nez krystal.

Tématické fráze:
vyroba mouckoveho cukru, cukr krystal, jak udelat z krystalu moucku, krystalový cukr, mlynek na cukr, jak se dělá moučkový cukr, mouckového cukru, jak z cukru udělat moučkovej, jak udelat krystal z cukru, cukr moučka výroba, jak se dela cukr moucka, jak udělat mouckový, jak udelat z cukru, cukr moučka, výroba cukru moučky, mlýnek na krystalový cukr, jak vyrobit mletý cukr, trtinovy mouckovy cukr, mlýnek na cukr krystal, jak udělat močkový cukr, z krystalu mockovy

Suroviny:
cukr krystal

Přidat fotografie receptu