Hovězí svíčková Wellington
Máme pro vás podrobný návod, jak tento slavnostní pokrm z hovězího masa připravit. Wellington připravujeme z hovězí svíčkové, šunky a restovaných žampionů, které zamotáme do listového těsta. Na talíři vypadá nádherně a je to opravdu chuťový zážitek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 745 kJ / 3 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 268,04 g |
Tuky | 212,98 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 181,04 g |
Postup přípravy
Houby očistíme (je-li třeba) nasekáme (rozmixujeme) nadrobno a na pánvi nasucho prudce restujeme, abychom je zbavili vody. Trošku osolíme a necháme vychladnout. Krok 3: Maso očistíme od blan a pokusíme se svalu dát pravidelný válcový tvar: odřízneme část palce a na opačném straně asi 10 cm od konce maso napříč nařízneme (nedořežeme k desce) a špičku podložíme pod maso. Krok 4: Maso ovážeme špagátem, dobře opepříme, důkladně osolíme a na ROZPÁLENÉM tuku PRUDCE kolem dokola opečeme dohněda (4 x asi po 30 ti vteřinách; maso pootáčíme až když se samo „pustí“ pánve). Krok 5: Maso necháme vychladnout na desce, pak ho osvobodíme z provázku a potřeme hořčicí. Krok 6: Na podložku (fólie, alobal, papír na pečení) rozložíme plátky šunky přes sebe, na ni poklademe restované houby, na ně uložíme maso a pomocí podložky maso obalíme šunkou s houbami. Krok 7: Balíček „utáhneme“ co jen to jde a zabalené v podložce dáme do lednice. Krok 8: Den druhý
Dobře vychlazené listové těsto rozválíme na plát tak veliký, abychom do něj s jistou rezervou zabalili maso (délka = délka masa + cca 10 cm; šířka = průměr masa x 4). Plát přemístíme na podložku (utěrka, papír, bambusová rohož) potřeme ho částí rozmíchaných žloutků, maso překulíme na těsto a pomocí podložky maso zavineme. „Závin“ přeneseme spojem dolů na papírem vyložený plech a konce těsta podsuneme pod závin. Krok 9: Těsto pomašlujeme žloutky a necháme deset minut zaschnout. Pak můžeme těsto dekorovat (troufneme-li si neperforovat těsto) zlehka nožem (hřbetem čepele, já používám rádlovací kolečko). Krok 10: Pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 190°C (medium rare) nebo 45 minut (medium) Krok 11: V mezičase připravíme omáčku Madeira (chceme-li) viz odkaz v poznámce. Krok 12: Maso, nyní už Svíčkovou Wellington, vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odpočinout. Krok 13: Krájíme příčně na min. 3 cm široké porce a podáváme s omáčkou Madeira.
Zveřejněno 6. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2mL
Moje poznámka
Hovězí svíčková Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2mL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 6 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 31 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 40 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 45 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
steak wellington,
hovězí svíčková,
svíčková velington,
svičkova welington,
svíčková velinkton,
hovězí svíčková recepty,
hovězí velington,
hovězí svíčková recept,
hovezi welington,
maso wellington,
vepřová panenka wellington,
hovězí svíčková pečeně,
hovězí svičkova- recepty,
svickova welinkton,
recepty z hovězí svičkové,
wellington recept,
recepty hovězi svičkova,
svíčková hovězí,
wellington steak,
hovezi panenka
Suroviny:
svíčková hovězí,
žampióny,
šunka,
těsto listové,
žloutek,
olej,
hořčice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)