Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč "Guru"

Lahodný koláč "Guru" vám možná připomene u dětí oblíbenou tyčinku Kinder Maxi King. Nadýchaný kakaový piškot, svěží tvarohový krém a vrstva zlatavého karamelu, no nezní to skvěle? Koláč guru je nejlepší podávat pěkně odležený.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

150 min (130 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 084 kJ /
5 517 kcal
Bílkoviny186,55 g
Tuky300,49 g
Vláknina20,07 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,75 g
Sacharidy506,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakao. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Krok 3: Tvaroh s moučkovým cukrem a smetanou vyšleháme do nadýchaného krému. Přidáme citronovou šťávu i nastrouhanou kůru a promícháme. Krok 4: Krystalový cukr nasypeme na pánev a necháme zkaramelizovat. Přilijeme smetanu a důkladně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 5: Na upečené piškotové těsto navrstvíme polovinu tvarohové náplně a polijeme ji karamelem. Na karamel naneseme druhou polovinou tvarohového krému a hezky zarovnáme. Krok 6: Řezy uložíme do lednice a připravíme polevu. Krok 7: Smetanu ke šlehání vlijeme do hrnce a na mírném ohni zahřejeme těsně pod bod varu. Do smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Mícháme tak dlouho, až vznikne krásně hladká poleva. Krok 8: Ořechy nasekáme najemno a vmícháme do polevy. Krok 9: Polevu nalijeme na koláč a necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Krok 10: Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

TIP: Piškotové řezy s krémem a ovocem

Zveřejněno 7. 2. 2015

Poznámka autora pavelk

Recept jsem našla na nejreceptech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "Guru"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynxn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "Guru"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynxn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jaký tvaroh mám použít, ve vaničce nebo v alobalu?

Monika:
Tvaroh byl použit v alobalu.

Recept jsem vyzkoušela a je opravdu moc výborný, všem doporučuji.. :yes::-)

úžasná kombinace:yes::-D

radiator 7. 2. 2015 13:20
Zajímavá kombinace tvaroh-karamel:-p:yes: a ráda někdy vyzkouším:-K

Recept se mi moc líbí, karamel s tvarohovým krémem to bude dobrota. Určitě někdy vyzkouším. Dle ingrediencí si myslím, že to bude moc dobré a i my si budeme oblizovat palce :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K

Tématické fráze:
kolač guru, guru koláč, tvarohovy guru kolac, guru rezy, buchta guru, guru buchta, guru recepty, rezy guru, tvarohový guru, guru, kolac bez slehani, tvarohové guru řezy, sachovnicovy koláč, guru kolac recept, linecký koláč s s Majolkou®, recepty na kolače, koláč bez ke šlehání, recept na rez guru, tvarohový guru jablečný koláč, guru tvarohový koláč

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, cukr moučkový, citron, cukr krupice, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu