Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč "guru"

Máte rádi tyčinku Kinder maxi king? Potom určitě musíte vyzkoušet tento dezert, který chutná ještě lépe. Nadýchaný kakaový piškot, svěží tvarohový krém a vrstva zlatého karamelu, nezní to skvěle? Koláč guru je nejlepší servírovat druhý den, po odležení.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 20 min

150 min (130 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 084 kJ /
5 517 kcal
Bílkoviny186,55 g
Tuky300,49 g
Vláknina20,07 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,75 g
Sacharidy506,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C a připravíme formu na pečení o velikosti 25x30 cm. Krok 2: Upečeme klasické piškotové těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a nakonec kakao. Dáme péct na asi 20 minut. Krok 3: Tvaroh spolu s moučkovým cukrem vyšleháme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. 50 ml smetany ke šlehání vyšleháme zvlášť v misce a následně ji lžící přimícháme do tvarohové hmoty. Krok 4: Krystalový cukr dáme na pánev a zkaramelizujeme. Když vidíme, že zkaramelizoval, přilijeme smetanu a důkladně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 5: Na upečené piškotové těsto navrstvíme polovinu tvarohové náplně, na kterou dáme karamelovou vrstvu. Následně přelijeme druhou polovinou tvarohového krému. Krok 6: Smetanu ke šlehání zahřejeme na ohni. Pozor, nesmí nám vřít. Když se smetana zahřála, odstavíme ji z ohně a přidáme do ní na kostičky nalámanou čokoládu. Za stálého míchání rozpustíme. Když se čokoláda rozpustila, přidáme nasekané ořechy a takto připravenou čokoládu nalijeme na tvarohový krém. Krok 7: Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 7. 2. 2015

Poznámka autora pavelk

Recept jsem našla na nejreceptech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "guru"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynxn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč "guru"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynxn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jaký tvaroh mám použít, ve vaničce nebo v alobalu?

Monika:
Tvaroh byl použit v alobalu.

Recept jsem vyzkoušela a je opravdu moc výborný, všem doporučuji.. :yes::-)

úžasná kombinace:yes::-D

radiator 7. 2. 2015 13:20
Zajímavá kombinace tvaroh-karamel:-p:yes: a ráda někdy vyzkouším:-K

Recept se mi moc líbí, karamel s tvarohovým krémem to bude dobrota. Určitě někdy vyzkouším. Dle ingrediencí si myslím, že to bude moc dobré a i my si budeme oblizovat palce :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K

Tématické fráze:
kolač guru, guru koláč, tvarohovy guru kolac, guru rezy, buchta guru, guru buchta, guru recepty, rezy guru, tvarohový guru, guru, kolac bez slehani, tvarohové guru řezy, sachovnicovy koláč, guru kolac recept, linecký koláč s s Majolkou®, recepty na kolače, koláč bez ke šlehání, recept na rez guru, tvarohový guru jablečný koláč, guru tvarohový koláč

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek do pečiva, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr moučkový, šťáva citronová, kůra citronová, cukr krupice, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu