Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové šišky s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 279 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky8,73 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 2,05 g
Sůl5,03 g
Sacharidy193,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Studené uvařené brambory ( nejlépe uvařené den předem) nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Přidáme žloutek a překrájené, vymačkané zelí. Když je moc kyselé, můžeme trochu proprat. Krok 3: Nakonec postupně přidáváme mouku - množství záleží na typu brambor. Dáme tolik, aby šly dělat malé šišky. Krok 4: Ty pak smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Krok 5: Po usmažení dáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 12. 2. 2015

Poznámka autorky mysulka

Našla jsem podobné recepty, ale ne totožný.

Šišky jsou velice rychle připravené i usmažené, někdy je dělám i jako chuťovku pro návštěvu.

Já sama je mám ráda se sklenicí mléka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBB9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové šišky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBB9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Ještě do těsta před uválením šulanů vmíchat povařenou, na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a je to dokonalost sama. :-)

Velmi zajímavý recept. Ukládám a určitě vyzkouším

ukládám,vyzkouším....brambory i zelí miluju,tak to nemá chybu :yes: <3

Dnes jsem tento recept uvařila, a posypala osmaženou cibulkou, no mňamka, super:yes:

recept jsem právě vyzkoušela. Je výborný, akorát jsem tam přidala koření, aby byly šišky pikantnější.:yes:

;-) Děkuji všem :-K

Padelik: Konecne neco jineho ne losi stejky a nebo buffalo rostenky. Diky,je to velice chutne. Zdravim ze Skalistych hor, Vasek.

Leni, hned si to posílám na email :-D Paráááda!!! Placky jsem dělala, ale tyhle knedlíčky musím vyzkoušet :-)

Super nápad,kolikrát tápu,co bych tak dobrého udělala a vida,stačí tak málo a výtečná mňamka je za chvilku na stole.:yes:

Taky tento recept neznám:-O musím ho určítě vyzkoušet:yes::-p:-K

Mňam!:-p:-p Ačkoliv jednoduchá jídla z brambor milujeme, tyhle šišky neznám:-S. Rozhodně si recept ukládám a co nejdříve vyzkouším:-!:yes:

:yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Moc děkuji za milé komentáře :-K:-K:-K

Určitě vyzkouším,vypadá to krásně,dávám bodík.

Jan Groha 13. 2. 2015 10:09
Jana Pá: Tak nic nedodávej. Je naprosto běžné větší množství ovocných knedlíků či jiných jídel dát zamrazit, aby se mohla rychle připravit po příchodu z práce večeře. Někdo má holt tolik času, že může dělat pokaždé čerstvé.

Tématické fráze:
bramborové šišky se zelím, bramborové šišky, bramboráky se zelím, šišky se zelím, bramborove placky s kysanym zelim, slisky se zelim, kysané zelí recepty, recepty s kysaným zelím, bramborák s kysaným zelím, jídlo s kysanym zelím, bramborové placky se s kysaným zelím recept, bramborové recepty, bramborové šísky ze zelím, recept bramborove sisky se zelím, recepty se zelim, šlišky z kysaného zelí, co uvařit k večeři se s kysaným zelím, šlisky se s kysanym zelim, bramborové placky se sýrem a s kysaným zelím, recepty bramborove šišky

Suroviny:
brambory, zelí kysané, mouka polohrubá, žloutek, sůl, olej

Přidat fotografie receptu