Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené sýrové dukátky - rychlovka

Smažené sýrové dukátky jemné nadýchané konzistence jsou ideální příležitostí, jak zužitkovat přebytečné bílky z pečení cukroví či koláčů. Servírovat je můžete třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod, nebo jen jako chuťovku k vínu.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 553 kJ /
371 kcal
Bílkoviny41,33 g
Tuky18,88 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,65 g
Sacharidy9,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušlehejte pevný sníh, osolte ho a zvolna do něj vmíchejte jemně nastrouhaný eidam. Krok 2: Hmotu okořeňte mletým černým pepřem a opět lehce promíchejte. Krok 3: Lžičkou nabírejte z pěnovitého těstíčka stejně velké kousky, druhou lžičkou upravujte jejich tvar a vkládejte je opatrně do rozpáleného tuku v pánvi, kde výrazně nabydou a získají tvar koleček. Krok 4: Smaží se dozlatova po obou stranách a samozřejmě se ihned po vyjmutí z pánve zbaví přebytečného tuku papírovou utěrkou. Krok 5: A co víc, výborné jsou i za studena, uchovají si totiž nadýchanou mechovitou strukturu. Podávat je potom můžete s bílým i červeným vínem, nejlépe opět samotné.

Zveřejněno 16. 2. 2015

Poznámka autora frejka55

Větší masopustní „bleskovku“ si snad už opravdu ani nelze představit! Budete potřebovat jen dvě základní ingredience, nepočítáme-li špetku soli s černým mletým pepřem. Ovšem pozor, ani vajíčka nepoužijete celá! V tomto případě se uplatní jen oddělené bílky, takže při přípravě této dobroty zužitkujete vše, co vám třeba zbylo po předchozím sladkém pečení, kde naopak bývají zapotřebí ponejvíce žloutky. A protože návštěvám se často podstrojuje právě sladké, naservírujte jim ještě před moučníkem tyto nadýchané sýrové dukáty.

Vmíchat do tuhého sněhu z bílků jemně strouhaný eidam, vzniklou hmotu jen mírně osolit (slaná chuť sýra zpravidla vystoupí do popředí), okořenit mletým pepřem a hned z ní smažit v rozehřátém tuku na pánvi stejně velké kousky nabírané kávovou lžičkou… to je opravdu snadné, rychlé a chuťově překvapivé!

Obalovat tyto medailonky netřeba, zlatavý „kabátek získají tak jako tak. A výsledek? Ochutnejte je sami, popsat se to ani nedá. A zjistíte, že tyto nadýchané dukátky se dají doslova hltat samotné a teplé bez přílohy. A pokud už se pro nějakou rozhodnete, potom sáhněte po čerstvém chlebu.

Podrobný fotonávod najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/masopustni-rychlov...

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme.

Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené sýrové dukátky - rychlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAlR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené sýrové dukátky - rychlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAlR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vypadá moc krásně, vyzkouším.

Ľubomír 9. 4. 2016 15:51
rýchle a výborne , ako napoj kto mu pivo víno .......:yes:

Dneska som robila tieto uzasne dukatiky,a nemaju chybu.Len som nemala okupiare,tak som omylom poslala nespravne foto.Tie co su 4 ks tak to su mrkvovo- orechove placicky.Pod nimi je spravna foto.Ako chutovka,alebo pohostenie super.

Jaroslave, tohle si ihned posílám na email. Co kdyby na to moje hlava děravá zapoměla?? :-D Skvělééé!! děkuji za tip :-):yes:

To musí být dobré i s bramborovou kaší:yes:

Karel:
Tak, tak...:yes:
...ale co byste chtěl? Dyť je to "rychlovka":-D

O salátu na kterém je dobrota položena není ani slovo.Bude to jen asi nijak neochucený planý list salátu jaký dají pro ozdobu v restauraci.Doporučuji tedy listy salátu namočit do nálevu se směsi soli,cukru a octa a až pak je dát na talíř.Jinak je salát planina.

:-p:-p:-p:-pvýborné

milena košatková 23. 2. 2015 19:27
RÁDA VYZKOUŠÍM:-)):-))milkosat@seznam.cz

:yes::yes::-p

:yes:

Všechno sýrové máme mooc rádi, takže ty nám budou taky chutnat, bílky i sýr mám v lednici. Jdu na to.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Dukátky vypadají krásně nadýchaně:-KChutnaly by mi:-p:yes:

Ty musím vyzkoušet;-):yes:

Tématické fráze:
sýrové smaženky, sýrové kuličky za studena, sýrovē medailonky, slaná rychlovka, rychlé občerstvení pro návštěvu, dobroty ze sýrů recepty, smažené dobroty, sýrové dobroty, ořechové placky, sýrové smaženky recept, výborný sýrové smaženky, sýrové smaženky se sněhem, smazeny syr po studenu, recepty-sýrové dukátky, smažené sýrové medailonky, smazene syrove medajlonky, sýrové koule za studena, recept na syrove kulicky za studena, černý bez smažený, smažený černý bez

Suroviny:
bílek, sýr eidam, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu