Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené fazole s tuřínem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 537 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny12,65 g
Tuky48,20 g
Vláknina30,24 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 4,15 g
Sůl10,10 g
Sacharidy137,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek, tuřín a mrkev očistíme. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Mrkev a papričky nakrájíme na kolečka a tuřín na menší hranolky. Krok 2: Vše přidáme na cibulový základ, promícháme, osolíme, opepříme a vsypeme všechna ostatní koření. Promícháme, přikryjeme na 1 minutu. Po minutě, znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme 20 minut pod pokličkou. Krok 3: Na zeleninu vylijeme fazole bez nálevu, krájená rajčata a barbecue omáčku. Dejte si záležet, aby byla opravdu uzené chutí (já osobně považuji za nejlepší, omáčku BBQ). Všechno dobře promícháme. Krok 4: Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče vylijeme fazolovou směs a dáme do vyhřáté trouby na cca 190°C. Krok 5: Pečivo nakrájíme (já jsem měla rohlíky a ty jsem nakrájela na kolečka). Máslo rozpustíme a ochutíme ho prolisovaným česnekem a sušenými bylinkami (pokud máte). Kolečka namočíme do ochuceného másla. Krok 6: Po půlhodině bublání, vytáhneme pekáček a rozložíme do něj pečivo namočené v ochuceném másle. Dáme znovu do trouby a pečeme dále nějakých 20 minut, omáčka musí pomalu houstnout, pokud ji máte stále řídkou, tak přidejte na výkonu trouby a zároveň dáváme pozor, aby se nám pečivo nespálilo. Krok 7: Ještě jednou vytáhneme pekáč z trouby a posypeme ho hrsti strouhaného sýra (nemusí být). Pekáč necháme v troubě ještě nějakých cca 10 minut, aby se nám sýr roztekl a vytáhneme. Na závěr posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme s chlebem nebo uvařenými bramborami.

Zveřejněno 17. 2. 2015

Poznámka autorky vybusna

Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?s=fazula

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s tuřínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s tuřínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2RR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

zuzun: no ja som uvadzala v kJ, ty v kcal....takze to sedi....tych 11 kcal by som brala s rezervou....

Vybusna: tady rikaji 38 kalorii na 100g :-O www.google.co.uk/#q=calories+in+swede hledala jsem i jinde (wikipedie)a vsude to ma moc... na obalu turinu ale rikaji 11 kalorii:-S

zuzun: som si to pozrela v tabulkach
turin ma na 100g/ 84 kJ, kym petrzlen 141 kJ, zeler 205 kJ, repa (po slovensky cvikla) ma na 100 g/ 180kJ, zemiaky 385 kJ.

Musim se pridat, jime tady v Anglii turin porad,v obchodech jich je more a cerstvych. Turin je suprovni vareny i peceny, je pevny a chutny a opravdu bramboram podobny. Ale nekde jsem cetla, ze kaloricky je turin na urovni cervene repy;:-O to me zaskocilo, protoze jsem cekala asi 11 kalorii na 100g! Skoda, ze u nas neni turin moc k mani, jsem ted zrovna v CR a nevidela jsem ho nikde:-//

vybusna: už iba nejaký Adam mi chýba...:-)) okrem kvaky.

magdalenka: no...kvake sa najviac dari v zlych poveternostnych podmienkach v tazkej pode...vraj....a to Tebe tam v tej rajskej zahrade asi nehrozi.

vybusna: nepoznám kvaku ani vodnicu, mohla by som sa pokúsiť o pestovanie, ale mrchy sliziaky zožerú všetko. Videla som nejakú bielu okrúhlu akoby reďkovku v obchode - to asi nie je z tejto famílie?

1974andrea:Tak to je blby, ja bych to po tom vycerpavajicim a pochvalnem popisu od Milu strasne rada zkusila, byt do dnesnich dnu me to, asi diky sugestivnimu popisu eintopfu z turinu v Remarquovych Trech kamaradech, nijak nelakalo.

1974andrea: ked mi priniesli od gazdu kvaku s okruhlicou, tak po tyzdni bola ta okruhlica naozaj makka a scvrknuta. Ma to mrzelo, lebo doviezli ju nadherne pevnu. V nedelu som piekla bavorske pecene a tam som ju vsetku podavala k masu a fajn....nicomu to nevadilo.

magdalenka: chutou je kvaka tvrdsia a trosku sladsia ako vodnica (okruhlica), Ked je ta okruhlica pekna cerstva, tak ju mozem jest ako redkovku napridklad

chocolate:Lucko ano, tohle měli i u nás v Tescu, ale strašný:-//

Á, už je to tady, tuřín a naše debata :-D Prostě stále nemám, stále nemám ...:-D V Tescu měli velikosti rajčete, malé, scvrklé, měkké, bohužel. Barvou spíše od bílé do růžové. A bylo to prvně, co jsem vůbec tuřín v Čechách na pultě viděla. Nemají ho tady ani farmáři, k naší škodě:-S Recept dobrý:yes:

http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/kvaka/21/
tu je do fialova...
a tu sa píše, že aj botanici s tým majú problém...http://dia.hnonline.sk/co-na-tanier-20520/kvaka-a-...

Milu, nie je to tá kŕmna repa, čo sa pestuje pre dobytok? Aj som trochu googlila, ale nie som oveľa múdrejšia.

vybusna:Je to mozne, jen ze ji pod turinem maji v nabidce:-/.Ja mam predstavu, ze turin je spis bily, ale realne jsem jej nikdy v ruce nemela.
edit-a mas Mili pravdu, podle googlu je to nafialovele opravdu vodnice

Tématické fráze:
kvaka, co je kvaka, co je to kvaka, tuřín recepty, kvak zelenina, kvaky, kvaky recept, tuřín recept, zelenina kvak, salát s tuřínem, polévka s tuřínem, co je slovensky kvaka, vaříme tuřín, recept turin, recepty z tuřínu hranolky, pečený tuřín s bylinkami, co je to slovensky kvaka, co to je pečená kvaka, tuřín s fazolemi, co je kvak

Suroviny:
cibule, česnek, paprika čerstvá pálivá, mrkev, tuřín, fazole hnědé, rajče sterilované krájené, omáčka steak barbecue, paprika sušená pálivá, koriandr, tymián sušený, sůl, rohlík, sýr strouhaný, olej, máslo

Přidat fotografie receptu