Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené fazole s tuřínem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 537 kJ /
1 084 kcal
Bílkoviny12,65 g
Tuky48,20 g
Vláknina30,24 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 4,15 g
Sůl10,10 g
Sacharidy137,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek, tuřín a mrkev očistíme. Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Mrkev a papričky nakrájíme na kolečka a tuřín na menší hranolky. Krok 2: Vše přidáme na cibulový základ, promícháme, osolíme, opepříme a vsypeme všechna ostatní koření. Promícháme, přikryjeme na 1 minutu. Po minutě, znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme 20 minut pod pokličkou. Krok 3: Na zeleninu vylijeme fazole bez nálevu, krájená rajčata a barbecue omáčku. Dejte si záležet, aby byla opravdu uzené chutí (já osobně považuji za nejlepší, omáčku BBQ). Všechno dobře promícháme. Krok 4: Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče vylijeme fazolovou směs a dáme do vyhřáté trouby na cca 190°C. Krok 5: Pečivo nakrájíme (já jsem měla rohlíky a ty jsem nakrájela na kolečka). Máslo rozpustíme a ochutíme ho prolisovaným česnekem a sušenými bylinkami (pokud máte). Kolečka namočíme do ochuceného másla. Krok 6: Po půlhodině bublání, vytáhneme pekáček a rozložíme do něj pečivo namočené v ochuceném másle. Dáme znovu do trouby a pečeme dále nějakých 20 minut, omáčka musí pomalu houstnout, pokud ji máte stále řídkou, tak přidejte na výkonu trouby a zároveň dáváme pozor, aby se nám pečivo nespálilo. Krok 7: Ještě jednou vytáhneme pekáč z trouby a posypeme ho hrsti strouhaného sýra (nemusí být). Pekáč necháme v troubě ještě nějakých cca 10 minut, aby se nám sýr roztekl a vytáhneme. Na závěr posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme s chlebem nebo uvařenými bramborami.

Zveřejněno 17. 2. 2015

Poznámka autorky vybusna

Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?s=fazula

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s tuřínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2RR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené fazole s tuřínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2RR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

zuzun: no ja som uvadzala v kJ, ty v kcal....takze to sedi....tych 11 kcal by som brala s rezervou....

Vybusna: tady rikaji 38 kalorii na 100g :-O www.google.co.uk/#q=calories+in+swede hledala jsem i jinde (wikipedie)a vsude to ma moc... na obalu turinu ale rikaji 11 kalorii:-S

zuzun: som si to pozrela v tabulkach
turin ma na 100g/ 84 kJ, kym petrzlen 141 kJ, zeler 205 kJ, repa (po slovensky cvikla) ma na 100 g/ 180kJ, zemiaky 385 kJ.

Musim se pridat, jime tady v Anglii turin porad,v obchodech jich je more a cerstvych. Turin je suprovni vareny i peceny, je pevny a chutny a opravdu bramboram podobny. Ale nekde jsem cetla, ze kaloricky je turin na urovni cervene repy;:-O to me zaskocilo, protoze jsem cekala asi 11 kalorii na 100g! Skoda, ze u nas neni turin moc k mani, jsem ted zrovna v CR a nevidela jsem ho nikde:-//

vybusna: už iba nejaký Adam mi chýba...:-)) okrem kvaky.

magdalenka: no...kvake sa najviac dari v zlych poveternostnych podmienkach v tazkej pode...vraj....a to Tebe tam v tej rajskej zahrade asi nehrozi.

vybusna: nepoznám kvaku ani vodnicu, mohla by som sa pokúsiť o pestovanie, ale mrchy sliziaky zožerú všetko. Videla som nejakú bielu okrúhlu akoby reďkovku v obchode - to asi nie je z tejto famílie?

1974andrea:Tak to je blby, ja bych to po tom vycerpavajicim a pochvalnem popisu od Milu strasne rada zkusila, byt do dnesnich dnu me to, asi diky sugestivnimu popisu eintopfu z turinu v Remarquovych Trech kamaradech, nijak nelakalo.

1974andrea: ked mi priniesli od gazdu kvaku s okruhlicou, tak po tyzdni bola ta okruhlica naozaj makka a scvrknuta. Ma to mrzelo, lebo doviezli ju nadherne pevnu. V nedelu som piekla bavorske pecene a tam som ju vsetku podavala k masu a fajn....nicomu to nevadilo.

magdalenka: chutou je kvaka tvrdsia a trosku sladsia ako vodnica (okruhlica), Ked je ta okruhlica pekna cerstva, tak ju mozem jest ako redkovku napridklad

chocolate:Lucko ano, tohle měli i u nás v Tescu, ale strašný:-//

Á, už je to tady, tuřín a naše debata :-D Prostě stále nemám, stále nemám ...:-D V Tescu měli velikosti rajčete, malé, scvrklé, měkké, bohužel. Barvou spíše od bílé do růžové. A bylo to prvně, co jsem vůbec tuřín v Čechách na pultě viděla. Nemají ho tady ani farmáři, k naší škodě:-S Recept dobrý:yes:

http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/kvaka/21/
tu je do fialova...
a tu sa píše, že aj botanici s tým majú problém...http://dia.hnonline.sk/co-na-tanier-20520/kvaka-a-...

Milu, nie je to tá kŕmna repa, čo sa pestuje pre dobytok? Aj som trochu googlila, ale nie som oveľa múdrejšia.

vybusna:Je to mozne, jen ze ji pod turinem maji v nabidce:-/.Ja mam predstavu, ze turin je spis bily, ale realne jsem jej nikdy v ruce nemela.
edit-a mas Mili pravdu, podle googlu je to nafialovele opravdu vodnice

chocolate: fuha...Lucka mne Ti toto pripada skor na tu vodnicu, ako kvaku..,ale pripustam, zeby to mohla byt aj kvaka....nechcem sa hadat.

magdalenka: my pestujeme kvaku normalne na poli. Kedysi sme ju pestovali vo vacsom, ale teraz uz len tak 5 priesad. Ale tohto roku som poprosila svagrinu aby to rozbehla vo velkom, pretoze ja si Ti uz neviem bez tej kvaky zivot predstavit. A v Nemecku ju kupujem po 3eura/kg ;-(. Doma sme ju davali do fazulovej polievky s udenym a krupami a krmili zajace ;-) Potom som v skotsku zistila, ze je to zelenina uzasnej chuti...tam z nej robia kasu, ako mi zemiakovu, tak oni kvakovu napriklad. Mozes ju pouzit vsade tam, kde davas napr. bulvovy zeler, ale kvaka je pevnejsia. Pecena kvaka na hranolky je chutove nemy uzas. Je najmenej kaloricka, zeler ma napriklad dvojnasobne mnozstvo kalorii. Zemiaky su oproti kvake ako kaloricka bomba :-*. Ako som zacala cielene hladat recepty s kvakou a kombinovat kde by som ju, co by som ju, tak som zistila, ze ked dam kvaku do nejakej omacky, tak prijme akokeby chut tej omacky. Anglicka kuchyna bez kvaky, to hadam si ani briti nedokazu predstavit.A som strasne nahnevana, presne na to, co pises....hlavne ze sa v slovenskych zelovococh valaju sladke zemiaky....uznaj...tak na to peniaze dovozcovia daju, ale tak nieco nenarocne, zdrave a dobre...to nie. V BB mame super predajnu, ktora sa zemerala vyslovene len na gazdovske produkty a tam tu kvaku raz mali...ale povedali, ze sa uz vela ludi na nu pytalo, tak idu hladat dodavatela. Okruhlicu (po cesky vodnica) tu mavaju castejsie. ale tu tak nepreferujem ako prave tu kvaku.

magdalenka:Zkus se podivat v Tescu, u nas ho tam maji v nabidce http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product....

V živote som kvaku nevidela. Ty si ju na Slovensku videla, varila? Ako chutí?

Tématické fráze:
kvaka, co je kvaka, co je to kvaka, tuřín recepty, kvak zelenina, kvaky, kvaky recept, tuřín recept, zelenina kvak, salát s tuřínem, polévka s tuřínem, co je slovensky kvaka, vaříme tuřín, recept turin, recepty z tuřínu hranolky, pečený tuřín s bylinkami, co je to slovensky kvaka, co to je pečená kvaka, tuřín s fazolemi, co je kvak

Suroviny:
cibule, česnek, paprika čerstvá pálivá, mrkev, tuřín, fazole hnědé, rajče sterilované krájené, omáčka steak barbecue, paprika sušená pálivá, koriandr, tymián sušený, sůl, rohlík, sýr strouhaný, olej, máslo

Přidat fotografie receptu