Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové pečené s fenyklem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 497 kJ /
1 314 kcal
Bílkoviny135,41 g
Tuky22,56 g
Vláknina54,54 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 791 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy101,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z fenyklu seřízneme spodek a vršky od listů, zelené lístečky schováme na ozdobu. Krok 2: Nakrájíme ho na osminky tak, aby nám je košťál držel pohromadě. Krok 3: Pórek nakrájíme na kolečka a rajčátka na čtvrtky. Krok 4: Vše vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme pepřem a jednou lžící curry a promícháme. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme. Krok 6: Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, curry a opečeme. Krok 7: Česnek posekáme, přidáme k masu a podlijeme vínem. Krok 8: Necháme odpařit a podlijeme vývarem. Krok 9: Provaříme a přidáme do pekáčku k masu. Krok 10: Promícháme, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C. Od doby, kdy nám začne v pekáčku bublat, pečeme 45 minut. Krok 11: Poté odkryjeme, vlijeme smetanu a pečeme ještě 20 minut. Krok 12: Dochutíme podle potřeby. Krok 13: Jako přílohu bych doporučila brambory, popř. rýži.

Zveřejněno 18. 2. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Recept Marcela Ihnačáka

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pečené s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X0RW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pečené s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X0RW

Komentáře (11)

1974andrea: Ja jsem nadsena, miluju fenykl a tenhle rc jsem se tesila vyzkouset. Brzo udelam znovu :)

houba: Moc děkuji za zprávu i fotku, jsem ráda, že zase někdo vyzkoušel tenhle výborný recept :-K

Došlo na ulozený recept. Miluju fenykl. Použila jsem sice kuřecí řízek a dneska vím, že to budu dost brzo opakovat. Vynikající!!! Fotka nedobrá, nepekla jsem v troubě, kuchyň na západ a strašné vedro. Tak to jistila hluboká pánev. jedním slovem, delikatesa!

migro: Ivanko, díky za vyzkoušení a krásné fotky.:-K

Dnes uvařeno a musím říct , že je to vynikající dala jsem si to s bulgurem a moc chutnalo , ,recept mám uložený a budu vařit nadále děkuji za inspiraci :-K

Vynikající recept, děkuji, moc chutnalo:yes:

krpameda: Já děkuji za důvěru v recept ;-):-K

Děkuji za vynikající recept. Moc jsme si pochutnali. :yes::yes::yes:

Hedwika: Není zač. Já díky za zprávu a za vyzkoušení ;-):-K

Andreo, tak to bych si dala. Jídla s vůní "Asie" mám ráda:-p:yes::-K

To by mně určitě chutnalo, s fenyklem jsem už dělala pár jídel a přišla jsem mu na chuť také :-):yes:+

Tématické fráze:
vepřové maso s fenyklem, vepřové s fenyklem, fenykl recepty, vepřová pečeně, fenykl recept, jídla s fenyklem, vepřová pečeně s fenyklem, pečene maso s fenyklem, fenykl a vepřové maso, maso na fenyklu, recept vepřové s fenyklem, recepty marcela ihnačáka, vepřové pečené s fenyklem, vepřová pečeně na fenyklu a na paprikách, vepřová pečeně recepty, maso s fenyklem, jídlo s fenyklem, recept veprove na fenyklu, veprove maso s fenyklem a cuketou, fenykl recepty podle macka

Suroviny:
maso vepřové, fenykl, cibule, česnek, pórek, rajče cherry, koření kari, smetana na vaření, víno bílé, vývar, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu