Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovo-cizrnový nákyp

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 203 kJ /
1 244 kcal
Bílkoviny41,92 g
Tuky11,96 g
Vláknina92,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy195,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny sypké suroviny důkladně promícháme. Postupně přidáváme vodu a vymícháme řidší těsto, asi jako na lívance. Vmícháme do něj nahrubo nastrouhaná jablka a necháme asi 15 minut odležet. Krok 2: Poté těsto rozetřeme do formy (na nákyp) vyložené pečicím papírem (můžeme použít i hlubší malý plech) a pečeme při 180°C asi 30 minut. Doba pečení závisí na výšce nákypu. Krok 3: Hotový nákyp rozkrájíme, ozdobíme čerstvým ovocem a ihned podáváme.

Zveřejněno 18. 2. 2015

Poznámka autorky petram

Z hotového těsta můžete smažit i lívanečky. Výhodou nákypu je to, že se upeče vše najednou a navíc bez tuku.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovo-cizrnový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rgB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovo-cizrnový nákyp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rgB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jééé, to musím zkusit, ošetřuji starou babičku, navíc se jí "porouchala" protéza, tak hledám co se dá, abych nedělala pořád to stejné: Dík za tip:yes:

Tématické fráze:
livance s jablkovou, cizrna recepty, recepty z cizrny, na čem smažit vegansky, cizrnové tiramisu, cizrnový dort, veganský nákyp, recepty -ryžovy nákyp s jablky, tncz nova levné recepty ládi hrušky jablk. lívance

Suroviny:
mouka cizrnová, škrob bramborový, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořice, voda, jablko

Přidat fotografie receptu