Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní štrúdl

Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a lahodná. K dokonalosti chybí už jen šálek dobrého čaje nebo kávy.

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shakyra

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení v chladničce

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 899 kJ /
3 322 kcal
Bílkoviny53,28 g
Tuky166,93 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 748 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy375,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme prosátou mouku, špetku soli a
přidáme na kostičky nakrájený tuk a pivo. Vše rukama spojíme a propracujeme v hladké nelepivé těsto, které dáme asi na 30 minut odpočinout do lednice. Krok 2: Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici, vanilku, ořechy a rozinky a podle chuti osladíme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Širší nízký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Odpočaté těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme do obdélníku o tloušťce asi 3 mm. Na každý plát rovnoměrně rozprostřeme připravená jablka a zavineme do pěkného závinu. Krok 5: Oba záviny potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20-25 minut.

TIP: Jablečné záviny

Zveřejněno 22. 2. 2015

Poznámka autorky Shakyra

Čas pečení nemám stopnutý, vše dělám od oka. Je velice jednoduchý a hlavně dobrý. Nedrobí se jako listové těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDxW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDxW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Je voňavý, křehký a moc dobrý. 😊

Už je upečen:-). Z pivního těsta jsem dlouho nedělala, dnes jsem si připomněla, jak dobrý je:yes:

danielle72:Možná se ještě peče;-)

A hotový štrůdl vypadá jak? ;-)

Milá Zdenko,

jste tu úplně nová, tak se prosím snažte trochu přizpůsobit tomu, co na tomto webu už uvedené je. Pivní těsto na štrůdl je opravdu skvělé, ale recept tu už je mnohokrát, tak se prosím nejprve trochu rozhlédněte. Třeba máte někde ve svém kuchařském rejstříku recept, který opravdu neznáme. Podělte se s nám o něj!

Takto štrůdly peču už hodně dlouho, jenom nestrouhám jablíčka, ale krájím na tenké plátky:-) a výborné jsou i hrušky. Bodík posílám:-K

Tématické fráze:
pivní štrůdl, pivní testo na zavin, pivní štrůdl recept, pivní závin, recept na pivní štrůdl, pivní jablečný štrudl, pivní závin těsto, závin z pivního těsta, jablečný závin z pivního těsta, recepty pivní štrudl, strudl pivni, pivní těsto na strůdl, pivní štrůdl recepty, pivnistrudl, recept štrudl, jablecny strudl s pivem, pivní těsto, pivní jablečný závin, štrúdl z pivního těsta, štrůdl

Suroviny:
mouka hladká, tuk 100%, pivo světlé, sůl, jablko, skořice mletá, vanilka, cukr, ořechy, rozinky, žloutek

Přidat fotografie receptu