Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bizoní žebra - marinovaná, pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 1020 min Doba přípravy: 720 min Doba tepelné úpravy: 300 min

1020 min (720 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 534 kJ /
367 kcal
Bílkoviny7,10 g
Tuky0,29 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,65 g
Sůl18,50 g
Sacharidy44,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra omyjeme, podél kostí nařežeme na jednotlivé porce (dle velikosti a množství masa 3-4 žebra na porci) a naložíme do marinovacího nálevu na minimálně 12 hodin. Žebra musí být potopena, aby se nálev vstřebal rovnoměrně. Krok 2: Po 12 hodinách žebra vyjmeme, lehce usušíme, zabalíme jednotlivé porce do pečicího papíru a poté ještě do alobalu, poklademe na plech vedle sebe a pečeme cca 5 hodin na 150°C. Krok 3: Po upečení vyjmeme žebra z papíru, uvolněnou šťávu slijeme do vyššího pekáče, do horké přimícháme omáčky a utřený česnek (pokud někdo rád pikantnější, možno použít i nasekanou chilli papričku či tabasco), žebra vložíme kostmi nahoru (čili masem do vzniklé marinády) a dáme přikryté do horké vypnuté trouby cca 20 minut odpočívat a nasáknout chuť. Krok 4: Poté odkryjeme, žebra otočíme masem nahoru a krátce, cca 5-10 minut zapečeme pod 200°C, aby omáčky lehce zkaramelizovaly.
Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem, beraními rohy... co kdo rád...

Zveřejněno 22. 2. 2015

Poznámka autorky isindy

Inspirace částečně v TV Kluci v akci, ale v jejich podání se marinovalo 24 hod., na to nebyl čas...a příprava žeber končila u vyjmutí z pečicího papíru, poté hned servírovali. Mně přišla tato úprava po ochutnání příliš "dušená" a nevýrazná, takže jsem dle vlastní fantazie pokračovala...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bizoní žebra - marinovaná, pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G2o0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bizoní žebra - marinovaná, pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G2o0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

:yes::yes::yes:

:-):yes::-K

Musela to být lahoda, docela klukům závidím :-D

Mám Pavlovův reflex:-!:-!:-!:yes:

No to je nádhera ! :yes::-)

:-O nádhera:-!:yes: A když jse si přečetla, že bizon byl i vlastnoručně ulovený, tak mi připadá ten jeden bod, který můžu dát, zoufale málo:-//.
:yes::yes::yes::yes::yes::-))

isindy: Nevím, proč by mělo být lovení jen výsadou chlapů, doba pokročila, nevíme, co nás ještě čeká a spoléhejme raději na sebe, pak člověk není překvapen, že? Někdo se začne od bizonů, já za pár měsíců vytasím plácačku :-);-):-D:-))

isindy: já jsem to tušila;-):-))

všem děkuji za moc milé komentáře :-K:-K

zizala: :-8:-8;-) krapítek... :-) užívám život a vše, co nabízí... tak proč ne i lov bizona ;-) na motorku je ještě zima, klouže to, tak blbnu jinak :-D

isindy: :-O Vedeš velmi dobrodružný život, tiše žasnu ;-)

maris: ani nevíš, jak blízko jsi k pravdě ;-) tohoto bizona jsem opravdu lovila a porcovala :-8

Já též hodnotím kladně, sice si můžu bizoní žebra jen představovat, ale recept je to krásný :yes:

Aká krásu som tu po ránu objavila...ešte som trochu v šoku - čítala som komentáre pod pivním štrúdlem - ale toto ma dostalo. Takýto recept tu chýbal, potešila si ma!:yes:

Ivo, vidím, že Tvým dalším koníčkem a novou aktivitou je lov bizonů :-O:-D,
žebírka vypadají skvěle a určitě i tak chutnají;-):-):yes:+

isindy: Už z doložené dokumentace je patrné, že jsi pokračovala velmi dobře, já maso na kostech zbožňuji, takže jsem jen nasucho polkla a přiděluji 5. bodík. :-p:yes::-K

isindy:tiše závidím:-D

danielle72: příště ;-)

hosta: kus přivezu, mám v mrazáku asi 13kg masa :-8 žebra už nejsou, ale na steaky je toho až až... nevím, kdo to všechno sní...:-O:-D

Nádherný recept:yes::yes::-p
Tím spíš mě mrzí, že jsem to prošustrovala a že k nám bizon nepřijel.

mika59: kdo chce, sežene je, nedávno byly třeba v Makru, já je mám z chovu od kamaráda... není to levná záležitost, to uznávám, ale bizoní maso má dost specifickou chuť a především velmi pozitivní hodnocení z hlediska dietnosti (např.obsah tuku nižší než některé části kuřete). Zmínka o tom, že by jistě šlo použít i na žebra dostupnější, je čistě subjektivní, chápu, že ne pro každého je to záležitost dostupná ať už finančně či malým zásobením na trhu.

Prima, vypadá to mooc dobře ;-):-p:yes::yes:

Ale když to jde i z jíných,proč zrovna bizoních - kdo je sežene:-?

Tak teď se vám ta dřina začne postupně vyplácet:-)) - vypadá to dobře, bez chleba je to i dieta;-):yes:

Tématické fráze:
marinovana zebra, bizoní maso recepty, kluci v akci pečená žebra, marinované žebra, pečena zebra, kluci v akci hovězí žebra, bizoní maso, nalev na zebra, grilovaná žebra kluci v akci, žebra kluci v akci, marinovany žebra, marinovaná žebra na vínu, pečená žebra recept, pečená žebra kluci v akci, marinovaná grilovaná žebra, pečená hovězí žebra kluci v akci, hovězí žebra kluci v akci, kluci v akci bizon, marinovana žebra recept, pečené zebra

Suroviny:
žebra bizoní, ocet, víno červené, sůl, cukr písek, voda, česnek, omáčka sweet chicken, omáčka sojová, omáčka thajská pad thai

Přidat fotografie receptu