Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole " morituri te salutant "

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie735 kJ /
176 kcal
Bílkoviny3,74 g
Tuky0,50 g
Vláknina7,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 710 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si nakrájíme klobásku na kolečka a necháme trošku vyškvařit tuk. Krok 2: Až se dostatečně vyškvaří, tak kolečka vyjmeme a na prkénku každé přepůlíme. Krok 3: Do tuku z klobásky vsypeme nakrájenou cibuli a zpěníme ji do zlatohněda. Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme společně s cibulí. Krok 5: Následně vlijeme fazole z plechovek, přidáme dva bobkové listy + polovinu pálivých feferonek (nakrájených) s trochou nálevu. Dále 5 PL kečupu a 3 kapky tabasca. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 10 minut. Krok 6: Pět minut před koncem přidáme nakrájenou klobásku a ještě chvilku povaříme. Podáváme s chlebem a pivem.

Zveřejněno 23. 2. 2015

Poznámka autora cekrops

PS : To pívo bych raději nevynechával . . . :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole " morituri te salutant "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2w4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole " morituri te salutant "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2w4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

cecilka:
...já ale neříkám, že nemám rád konzervované suroviny...;-) Ale je fakt, že sušené fazole moc nevařívám - když tak na polévku, nebo občas ještě ty "goliáše" např. do salátů.
Levorukost? Přijde mi, že na obrázku je kromě talíře vše ostatní zrcadlově převráceno...:-D:-D:-D

Víťo,ten Tvůj"hubopal"by chutnal manželovi:-pale já bych si také ždibek dala,mňam:yes::-K
Dělávám z"plechovkových"fazolí,které nechám jen 5minut provařit také podobně;-)Je to vděčná rychlovka:yes:

cecilka: Určitě se nic nestane,když tam dáte "poctivé" domácí fazole:-)

U nás má hlavně manžel rád "plechovkové" fazole a na ostro. Podobně i dělám. Jen určitě ne 30 minut. Já více méně jen prohřeju, pokud dávám klobásu, tak malinko déle, ale tak do 10 minut.

Asi to bude skvelé jedlo,:-p:-p:-p no obávam sa, že keď po toľkých štipľavých prísadách poviem "zápalka", vyšľahne mi z úst pekelný oheň. Viď Pelíšky.
casino: aj ja som ľaváčka a vôbec mi to neprekáža. Iba, podľa štatistík, ľaváci umierajú skôr ako tzv. normálni.
A ešte k receptu, podobne ako casino, nemám rada konzervované suroviny kvôli rozličným umelým konzervantom. Takže, stane sa niečo, keď dám ako základ fazuľu z domáceho "chovu" + všetko ostatné podľa vášho predpisu?

casino: No, píši levou ale jinak si "vše" dělám pravou ! A těch 20 minut bych bral vskutku jako maximum! Raději ten čas ještě opravím....

No a nebylo by lepší, než beztak už někdy rozvařené fazole z PLECHU 20 minut (a ještě chvilku) vařit, použít raději mletý vavřín?;-)

Podle obrázku je pán patrně levák, nebo se zase pletu?:-)):-)):-))

Tématické fráze:
salát z plechovkové fazole, video recepty fazole z plechovky

Suroviny:
fazole červené v chilli, klobása, cibule, česnek, bobkový list, tabasco, kečup sladký, feferonka sterilovaná

Přidat fotografie receptu