Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 210 kJ / 1 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,37 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 77,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme.
Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky a ty nařežeme na malé kostičky.
Krok 3: Kostičky masa dáme do ušlehané směsi, nádobu uzavřeme a dáme do lednice odležet na 1 hodinu, až dva dny.
Krok 4: Po uležení podle potřeby osolíme, promícháme a rozdělíme na 3 porce(hromádky).
Krok 5: Do pánve na rozehřátý olej dáme větší hromádku směsi a plamen ubereme na minimum. Lžící vytvoříme uprostřed menší otvor na vyklepnutí vajíčka a směs navršíme na "val".
Krok 6: Po 2 minutách obracečkou otočíme spodní, nedosmaženou stranou nahoru a pozvolna smažíme 6 minut. Poté raráška opět pomocí obracečky otočíme zpět na nedosmaženou stranu, opatrně do otvoru přidáme vyklepnuté celé vejce, osolíme a posypeme petrželkou. Pozvolna smažíme 4-5 minut. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo dobrá, smetanová bramborová kaše.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Moje poznámka
Rarášci s volským okem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrnr
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 7 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
topinka s volským okem,
hovězí rarášci,
jak se dela volske oko,
podle čeho název volské oko,
rarasky na naložení,
rarášci zázvor,
název volské oko,
naložený platek s volským okem,
maso s volským okem,
minutka z kureciho masa a volske oko,
hovězí rarášky,
kuřecí maso s volským okem,
mlete maso s volskym okem,
jak neřešit že si manžel píše,
řecí rarášci,
z čeho se dělá maggi,
hovězí maso s volským okem,
hovězí kyta s volskym okem,
naložení rarášci,
kl.rarasky
Suroviny:
plec vepřová,
vejce,
olej,
omáčka chilli sladká,
omáčka worcesterová,
zázvor,
solamyl,
pepř mletý,
vejce,
olej,
sůl,
petržel
Komentáře (24)