Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda s bramborovou náplní

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 354 kJ /
1 519 kcal
Bílkoviny192,31 g
Tuky51,97 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 827 mg
Sodík 4,50 g
Sůl10,96 g
Sacharidy66,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou. Krok 2: Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (ako na placky). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, múku, trocha mletej rasce, 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame. Krok 3: Zemiakovú hmotu rozotrieme na plát mäsa a stočíme do rolády. Na povrch rolády poukladáme plátky Swarzwaldskej šunky a roládu previažeme. Krok 4: Položíme na pekáč, posypeme celou rascou, podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme v rúre asi 30 minút. Krok 5: Potom odkryjeme a dopečieme dozlata. Počas pečenia podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali šťavu na poliatie mäsa. Krok 6: Upečenú roládu narežeme na plátky (mäso prelejeme vypečenou šťavou) a podávame s ryžou alebo tarhoňou.

Zveřejněno 8. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s bramborovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA6J

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s bramborovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA6J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: že by u trakaře? :-D:-D:-D

Nadja:
Ba ne...
Jedno je kolečko, fffšak víte u čeho...;-)

casino: :-O strouhání nebo strouhanka, příp. drobení - vždyť je to jedno, hlavně že víme o co se jedná a že nám chutná.;-)

tejaja: dík za recept na přípravu tarhoni,aspoň to nemusim hledat:yes:
Casino: představte si , že u nás se říká strouhání “drobení“ ;-)

Nadja:
"strouhanka"?
No, to by mi naši dali, dybych jim uvařil strouhanku:-D
...u nás tomu říkáme "strouhání":-K

:-K tejaja: Terezko děkuji za vysvětlení. Dívala jsem se na uvedený link na výrobu tarhoni.
Já ji znám kupovanou - pěkné kuličky.
:-O To co popisuješ, u nás nazýváme strouhanka - a ta je buď drobná, strouhaná na malé slzičce nebo velká - ta se strouhá na velké slzičce. Zaváří se do polévky přímo, neopražená, nebo se opraží, pak dusí a slouží jako příloha.;-)

Ďakujem za pekné komentáre. :-8
Nadja: Maďka, tarhoňu najprv na troche oleja opražím, za stáleho miešania, aby sa nespálila, len zhnedla. Potom zalejem vodou, osolím a zakryté dám do rúry dusiť. Tu je recept : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/ ;-)
Jardo díky za upozornenie, kmín doplnený v surovinách. :-D:-D;-)

Maso v bramboráku umí každý, bramborák v mase jen Terezka:-D - bezvadný:yes:

jarda Kadic: Ty nemáš azbuku? :-D:-D:-D
;-) Kuskus stačí zalít vroucí vodou, žádné velké vaření.

Zajímavá bašta:yes: + bodík;-)
Pro ty,co by nevěděly (i) ,co je rasca - kmín.:-))
Anebo : Rasc větaly jabloni i grůši.....:-D
Koupil jsem onehdy kuskus i tarhoňu,ale nejsou lidi na uvaření...:-D:-D:-))

Terezko, máš hezky připravenou tarhoňu - jak ji děláš, že některá je tmavá - po uvaření ji ještě osmažíš? :-?
Roláda plněná bramborovou směsí - to už je vlastně příloha uvnitř :-D:-D:-D - vypadá dost jedle. :yes:1.:yes:

Tématické fráze:
bramborová roláda jako příloha, přiloha k roládě, rolada s bramborpvou a jatrovou náplní, vepřová roláda s bramborovou náplní

Suroviny:
plec vepřová, brambory, šunka schwarzwaldská, vejce, cibule, mouka hladká, kmín drcený, kmín celý, česnek, pepř, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu