Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová smetanová omáčka s uzeným masem

Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je zaručen.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 732 kJ /
1 131 kcal
Bílkoviny5,53 g
Tuky120,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy6,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 2: Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkami vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem. Krok 3: Přidáme křen, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní a pálivou omáčku máte rádi. Krok 4: Podáváme s knedlíkem a vařeným uzeným masem.

TIP: Křen v kuchyni

Zveřejněno 8. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová smetanová omáčka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2Gx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová smetanová omáčka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B2Gx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

móc bych si pochutnala:yes::-D

Tak jsem rád že jsem tě nenaštval a jinak to maso je vlastní výroba .Myslím to uzení .:-D:-D:-D:-D:-D

klukodvody:Díky Josefe za komentář a foto-pěkný kousek masa:-O:-p:-K

:-p:-p:yes::yes:

Neodolal jsem a přifařil jsem fotku .když tě naštve ,tak ji klidně smaž .:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kolik kuchařů ,tolik křenovek .Já ji dělám be vývaru jen mléko a smetanu ale máš pěkný receptík .:-D:-D:-D:-D

Mílo,omáčku máš krásně hladkou a mě by chutnala:-p:yes::-K
Když mám uzený vývar,také ho dávám do křenové omáčky raději,než smetanu,nebo mléko.S hovězím jsem ještě nedělala,tak vyzkouším také;-)

:-) Oni sú podobné preto, lebo sú podobné. Ak by boli ako táto omáčka, boli by rovnaké, nie podobné. :-)

Všechy "podobné" jsou z mléka a smetany, ne z vývaru. Já dělám jako ty, chutná nám podstatně víc. :yes:

Novinka:-O

Tématické fráze:
křenova smetanová omáčka, křenová omáčka s uzeným, smetanová křenová omáčka, křenová omáčka, křenová omáčka bez smetany, křenová omáčka smetanová, křenová omáčka s hovězím masem, křenovka, uzené maso recepty omáčky, křenová omáčka k uzenému masu, křenová omáčka s uzeným jazykem, smetanova omacka s krenem, krenova omacka s uzenym recept, výroba křenové omáčky, křenová omáčka s hovězím, íkřenová omáčka z masem uzenym, uzené maso recept, recepty z uzeného masa, recepty s uzeným masem, křenová z uzeného vyvaru

Suroviny:
máslo, mouka hladká, bujón hovězí, šlehačka, mléko, křen, šťáva citronová, cukr, sůl, maso uzené

Přidat fotografie receptu