Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové oplatky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

emman

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle toho kolik uděláte pater

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme půlku holandského kakaa. Krok 2: Přidáme čtvrtku másla, 50g cukru a michame v kuchyňském robotovi. Krok 3: Tuto směs namažeme na oplatky a pak dáme na dvě hodiny do ledničky, potom může už jíst.

Zveřejněno 11. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové oplatky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mn7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové oplatky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mn7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

:yes:

emman: ;-) Bylo by záhodno, abys recept doplnila, ale nejdříve ho zkus připravit, ať víš, že se to také dá jíst. :-O
:-S Kakao, zvláště holandské, je dost hořké, takže špetka cukru (tj.tolik, co vezmeš mezi 3 prsty) to opravdu nezachrání.
:-S Oplatky, pokud to mají být dortové, také nejsou sladké.
:-S A čtvrtka másla - to může být čtvrt kila, ale také čtvrtka kostky = 62,5 g - a to je obrovský rozdíl.
;-( A čeština asi také není Tvou silnou stránkou, že? Pády se probírají asi ve 3.třídě (....s toho.... 2.pád, tedy z...)

cathleen: :-D

emman: pokud ti není ani deset a ovládáš tři jazyky, jsi dobrá/ý. Chtělo by to ale v projevu trochu pokory a úcty ke starším a hlavně - pokud nejsi schopná/ý vložit recept tak, jakse patří, počkej ještě pár let;-) Pak to nebude drama, ale pohoda.

Hele není mi ani 10 let tak to nemusíte dělat s toho takový drama jo?


;-(;-(

zuzun: A to jste ještě zapomněla na hromadu éček! No je to trvanlivé, bohužel. Na druhé straně člověk čerstvý oplatkový dortík do batohu nestrčí.:-)

no, myslim, ze tento recept je jeste zdravejsi nez plnene oplatky, co kupujem v krame (napr. palmovy tuk je dneska vsude a me je po nem zle). V tech trvanlivych waflovych susenkach je zakladem (ztuzeny)tuk, cukr, suseny mleko, a nejaky aroma, semtam zrnko kakaa. A navic jsou kaloricky hodnotnejsi, nez susenky bez naplni i kdyz se to z duvovu jejich vahy nezda. Chutny ale jsou, to svadim boje, abych se ovladala:-D

tejaja: To tedy opravdu nepatří. :-S

Dajda: nehovorím o Tatrankách, mala som na mysli tvoje vyjadrovanie na moju adresu. Myslím, že som to napísala jasne. Viac sa nevyjadrujem, nepatrí to k receptu.

tejaja: A co je neférového na tom, že ve Slovníku spisovné češtiny je uvedena tataranka s malým t na začátku? ;-)

Dajda: Práve z dôvodu odlišnosti slovenčiny a češtiny ( čo som uviedla ) poprosím, aby si sa na moju adresu vyjadrovala férovejšie. Ďakujem. :-)

spagetka: :yes:

emman: Víš, je jedno krásné přísloví - práce kvapná, málo platná. Příště si dej prostě víc záležet, dej si na to čas, pořádně promysli každé slovíčko, co napíšeš. ne jen tak halabala napsat cokoli.
Podle tohohle receptu nezkušená kuchařka fakt neuvaří a zkušená si najde jiný, podrobněji a lépe napsaný recept ;-);-);-).
Tak příště líp, jo ;-);-)

Já jsem to psala v rychlosti.;-(

spagetka: Co se zbylým kakaem? No dám ho zpět do spíže, s tím bych si hlavu nelámala. Mně spíš připadánepřiměřené nasypat takovou spoustu kakaa do čtvrtky másla a nepřidat skoro žádný cukr, oplatky po namazání nezatížit apod. :no:

Dajda: my s tejajkou také nejsme administrátorky ;-);-) a jak jsem psala, pod receptem tohle nevyřešíme. Nevím, jak chceš tento recept řešit. Písni adminům, kontakty jsou dole na stránce. Před úpravou byl napsaný ještě hůř než teď je a z špatně napsaného receptu skvost neuděláš. Spíš bych očekávala reakci autorky. Např. co se zbylou půlkou kakaa? Nebo, pokud je to chyba, musí si to autor opravit sám.

spagetka + tejaja: Tak to jste, děvčata, papežštější než papež, tedy akademičtější než akademici, protože ta moje pravidla vznikla v Ústavu pro jazyk český a na s. 557 je tam tatranka s malým t!

Ale neřešte češtinu (natož slovenštinu, ta se právě nemusí ve všem s češtinou shodovat), řešte tenhle nepovedený recept. Já administrátorkou nejsem!

:no: Kdybych byla začínající mlaďounká kuchařka,byla bych z tohoto receptu přinejmenším na větvi :-! :-O

tejaja: přesně tak to myslím:yes::yes::yes:. Typem s přesnou recepturou je i např.Fidorka - také oplatka, zas kulatého tvaru

Neviem, ako v Čechách, u nás je to názov oblátok s presnou receptúrou, aj keď sa vyrába v 4 príchutiach. Nie je to všeobecné podstatné meno.
Vyrábajú sa aj iné oblátky máčané po okrajoch a majú iný názov, napr. Horalky. Sú to názvy výrobkov, nie všeobecné označenie oblátok. ;-)

Dajda: to by bylo na delší diskuzi, která fakt nepatří pod recept. Tatranka je název jednoho originálního výrobku, kvádrového tvaru, s různou příchutí.
Ale byla bych ráda, kdyby se s nějakou reakcí objevila autorka;-);-);-)

spagetka: Špagetko, v češtině jsem dost honěná a neustále si musím své znalosti doplňovat, takže vím, že s velkým písmenem na počátku se píší vlastní jména, nikoliv názvy druhu. Tatranka jako druhové označení oplatky s náplní s okrajem, namočeným v čokoládě, se píše s malým počátečním písmenem - přinutilas mě otevřít i slovník, abych se přesvědčila, že jsem to napsala dobře. Myslela jsem tím tenhle druh oplatek obecně, i když se třeba jmenují jinak. ;-)

Celkově odbytý je, to souhlasím

Ještě jsm dopisovala, ale komentář uz upravit nešel - u jiných receptů nám nedokonale, odflákle napsaný popis vadí. Proč ne tady? Chodí sem opravdu hodně začinajících i méně zkušených a recepty by měly mit přibližně stejnou formu.

Mně se tedy takhle odbytý recept taky nelíbí. V surovinám jedno kakao (to je co:-?) v postupu půl kakaa. A autor/ka samozřejmě mlčí...jak typické :no:

Dajda: Tatranky (mimochodem, jde o název druhu, tedy velké "T", s malým "t" jde o druh dětských botiček někde z 60.let - to neber jako rýpání, jen doplnění) jsou naprosto běžně v prodeji, dortové oplatky v cukrárnách. Ale jak jsem psala, autorka mohla upřesnit, jaké oplatky použila. Já se vyjadřuju jen k těm oplatkám, ne ke kvalitě psaného receptu..

Dajda: souhlas.

spagetka: A Vám (myslím Tobě a Terezce) se líbí, jak je ten recept napsaný? Mně tedy ne! :-// Popis surovin i postupu práce je dost hala bala. Mimochodem oplatky mohou být cokoliv, třeba právě ty tatranky. To, co má autor na mysli, jsou zřejmě tzv. dortové oplatky. Myslím, že spousta mladých kuchařů a kuchařinek už ani neví, o co jde! Není to zboží, které by se běžně nacházelo v regálech.

K tomu, jak asi chutná půl balíčku kakaa s půl máslem a špetkou cukru, rozmixované v mixeru, se raději nevyjadřuji.

Dajda: tys ale napsala přímo "tatranky" a nezlob se, pokud má autorka v receptu napsáno "oplatky (ne karlovarské") tak je dost jasné, že opravdu myslí neplněné oplatky dortové a ne Tatranky, i když souhlas, mohla napsat, jaké oplatky použila.

tejaja: A kdo to má z takhle ledabyle napsaného receptu pochopit, Terezko?! Tedy pokud nepamatuje ty doby, kdy jsme takovéhle moučníky dělávali.....:-*

Tématické fráze:
dortové oplatky prodej, promazané oplatky, oplatky, recepty na plněné dortové oplatky, recept na oplatky, nápln na dortové oplatky, vánoční oplatky prodej, dortové oplatky, jak zpracovat dortové oplatky, oplatky recept, dortové oplatky s s čokoládou, promazane dortove oplatky, oplatky plněné čokoládou, recepty na oplatky, dortové oplatky na prodej, dortové oplatky plněné ořechovou náplní, holandské oplatky, domácí čokoládové oplatky, domácí čokoládová náplň oplatků, plněné dortové oplatky

Suroviny:
kakao holandské, oplatky, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu