Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku

Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého gurmána. Recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 889 kJ /
1 646 kcal
Bílkoviny125,35 g
Tuky103,99 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,50 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku omyjeme ve studené vodě a papírovou utěrkou dobře osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou čerstvou rozmarýnou (nemusí být). Krok 2: Na pracovní desku poskládáme vedle sebe slaninu tak, aby se plátky trochu překrývaly, položíme na to vepřovou panenku a do slaniny ji zabalíme. Aby se při pečení slanina od masa neoddělovala, převážeme panenku potravinářským provázkem. Krok 3: Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a panenku ve slanině na něm opečeme, každou stranu cca 3 minuty. Krok 5: Do pečicí nádoby dáme nakrájenou papriku, cuketu, stroužky česneku (neloupat, jen ho nakrojit) a brambory (předem uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na čtvrtky). Vše osolíme, opepříme, posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a polijeme výpekem z pánve. Krok 6: Na pečicí nádobu dáme mřížku, na ní položíme opečenou panenku. Šťáva z panenky bude tak odkapávat do pečicí mísy a brambory se pěkně na povrchu upečou. Pokud mřížku nemáte, položte panenku vedle zeleniny, ne na ní, aby se brambory na povrchu mohly opékat. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

TIP: Jak připravit panenku ve slanině

Zveřejněno 15. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2gK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka pečená ve slaninovém kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2gK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvělý recept. Slanina zajistí šťavnatost masa a společně s opečenou zeleninou - super! A navíc - krásná fotka, sliny se jen sbíhají.

:-p:yes:

Toman Frantisek 15. 3. 2015 17:17
Vypada to suprove:-)ihned o vikendu vyzkousim:yes:

Tématické fráze:
vepřová panenka se slaninou, vepřová panenka se slaninou recepty, pečená vepřová panenka nejlepší recepty, pečená vepřová panenka, vepřová panenka recept, jak správně udělat vepřovou panenku, co uvařit z vepřové panenky, veprova panenka, vepřová panenka recepty, vepřová panenka pečená, panenka se slaninou, pečená vepřová panenka recepty, pečená vepřová panenka recept, jak upéct vepřovou panenku, jak správně upéct vepřovou panenku, recepty z vepřové panenka se slaninou, jak správně upéct vepřová panenka, recept na vepřovou panenku, pecena panenka, recepty z vepřové panenky

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, rozmarýn, tymián, brambory, paprika čerstvá červená, cuketa, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu