Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

4-8, záleží na velikosti závitků

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 202 kJ /
4 828 kcal
Bílkoviny205,48 g
Tuky432,29 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,02 g
Sůl1,85 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček opláchneme, osušíme a i s kůží nakrájíme na 8plátků cca 1,5cm silných. Krok 2: Přes potravinářskou folii, nebo mikrotenový sáček po obou stranách naklepeme a kůže na několika místech nařízneme. Krok 3: Každý plátek zlehka osolíme, opepříme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Krok 4: Posypeme nastrouhaným křenem a poté jablkem, které dáme jen do 3/4plátku. Zavineme do závitků a zajistíme silnějším párátkem. Krok 5: Takto připravené závitky naskládáme do uzavíratelné nádobky a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Krok 6: Zapneme si troubu na rozehřátí. Krok 7: Na dno zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli s jablkem. Krok 8: Do pánve na rozehřátý olej položíme na stojato, kůží dospod z lednice vytažené závitky a prudce je opečeme. Krok 9: Poté je do pánve položíme a opečeme ze všech stran. Krok 10: Závitky naskládáme do zapékací mísy opět na stojato, kůží dolů. Pánev s výpekem vypláchneme cca 150ml horké vody, podlijeme závitky a přiklopené víkem vložíme do předehřáté trouby. Krok 11: Pečeme na maximum 20minut, pak ubereme na 170st. A pečeme dalších 20minut. Krok 12: Poté závitky položíme do šťávy a odkryté dopečeme za občasného přelévání výpekem doměkka. Krok 13: Ze zapékací mísy slijeme všechnu vypečenou šťávu do menšího kastrůlku a závitky uchováme v teple. Krok 14: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme hrubozrnnou hořčici, podle potřeby dochutíme solí a necháme převařit.
K bůčkovým závitkům se šťávou se hodí špalíčky z bramborového těsta. Jsou vhodné i špecle, nebo různé noky.

Zveřejněno 19. 3. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do porcí jsem uvedla 4porce, ale klidně můžete udělat jen z poloviční dávky. Je to dost syté a kdo není moc velký jedlík,tak i přes to,že jídlo je chutné, jeden závitek na osobu postačí. Ale také záleží na velikosti plátků :-)

Pokud Vás bude honit čas, závitky můžete upéct ihned po naplnění.

Přidala jsem pár“podobných“do podobných receptů :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2lB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčkové závitky s křenem, jablkem a hrubozrnnou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2lB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

mysulka:Danca:děkuji:-K:-K

:-p:yes::-K

No mňam!!!:-p:-p:yes:

Jsem ráda,že Vás recept zaujal:yes:Děkuji všem za komentáře i hodnocení:-K

Jana Pá:Janičko,neboj,to zvládneš;-)Ve fotopostupu na 5 a 6fotografii jsou závitky kůží dolů v pánvi a pak i v zapékací míse:-)

Pěkné, já bych si pochutnala:yes:

:yes: vypadají bezvadně, určitě tak i chutnají

:yes::yes::yes:

Ani, jako vždy :yes: sice to nedělám:-O, ale ráda vyzkouším, protože recepty od tebe jsou vždy :-p, ještě studuji to,jak dáme závitky nastojato kůži dolů, ale snad podle obrázků na to přijdu ;-)

Podobně dělám, ale z plecka. Bůček už prakticky nekupuju. Jinak :-p:yes:

Tuhle kombinaci znám, taky nám chutná:yes:

Aničko, to je zase nářez:yes::-D moc bych si pochutnala, dělám velmi podobně;-)

vypadá to úžasně, už vím co budu zítra vařit :yes: samozřejmě bodík ;-)

Tématické fráze:
bůčkvé záviky s křenem, křenové závitky, recepty z hovězího pupku, buckove zavitky, recepty s hrubozrnnou hořčicí, naplň do bůčkove rolády, zavitka na hořčici, čerstvy křen s jablkem, co s nastrouhanym krenem, bůčková pomazánka s jablkem, medailonky s křenem, bůček na stojato

Suroviny:
bůček vepřový, jablko, křen, hořčice hrubozrnná, sůl, pepř mletý, olej, cibule, jablko, voda, hořčice hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu