Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda Wellington

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jana Hamzova Jana Hamzova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 705 kJ /
2 798 kcal
Bílkoviny55,52 g
Tuky276,50 g
Vláknina2,70 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 4,95 g
Sůl12,18 g
Sacharidy20,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tento recept je u nás velice oblíben, hodí se jako oběd a zároveň i večer za studena k posezení s vínem :-) Než začneme, musíme si vykostit kuře. Je to trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Mnoho rolád je z kuřecích prsou a ty jsou dost suchá. Vykostěné kuře se hodí mnohem víc, roláda je pak šťavnatější. Krok 2: Jdeme na to. Odřízneme křídla, kuře položíme na podložku prsy nahoru, menším nožem nařízneme kůži mezi prsy a pomalu oddělujeme (seškrabujeme) maso od kosti. Úplně obnaženou kost opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Stehna vykosťujeme až nakonec. Krok 3: Vykostěné kuře položíme kůži na prkénko a rozklepeme na větší plát asi 1 cm vysoký. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na pečené kuře, potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou. Krok 4: Vajíčka umícháme na másle a rozetřeme na anglickou slaninu. Posypeme žampiony a na okraj rolády položíme proužky paprik. Roládu zavineme, osolíme, okořeníme a převážeme nití. Já roládu ještě zabalím do alobalu a peču 1 hod na 200 °C. Krok 5: Po hodině roládu vybalím z alobalu, výpek sliji do kastrolku přidám 2 dcl vody a zahustím 1 lžíci solamylu. Krok 6: Roládu dám ještě na 10 min pod gril, aby se upekla kůžička. No a na závěr sundám nitě, zabalím do vyváleného listového těsta, potřu vajíčkem a šup na 13 min do trouby.

Podáváme s rýži, brambory, mandlové krokety - odkaz na ně viz Poznámka. Hodí se prakticky vše.

Zveřejněno 21. 3. 2015

Poznámka autorky Jana Hamzova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yw4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yw4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

:yes::yes:<3:-K

Vypadá pěkně:yes:

chocolate: nikdo není dokonalý :-8, ale zkusit se má všechno. No a když to nepůjde, zvolíme variantu B a to jsou kuřecí prsa nebo stehna :-K:-K
Já ji vždy beru na nějakou společ. akci a má velký úspěch ;-);-)

Jana Hamzova:Mas pravdu, zvladlo to i nemehlo jako ja;-), navic eventualni proriznuti se da prekryt kouskem masa z prsou a slaninou.
Je to velmi vdecny recept a nasyti se cela rodina.

Určitě záleží na možnostech, já dělám z kuřete protože je to i levnější. Kuře vyjde tak na 100 Kč kdežto prsa (a na tu roládu jich potřebuji aspoň 5 až 6 ks) vyjdou min.na 200 Kč, plus další suroviny. Myslím že když si to vykostění zkusíte, zvládnete to taky:yes:

cecilka: Jak psal Jaroušek, většinou je mívají bez kůže a ta roláda někdy je s kůží dobrá (my nemusíme):-). Je možné koupit horní dílky stehen a ta jdou vykostit dost dobře, je to jen jedna kost a kůže zůstane. Stejně se to speče dohromady;-)

Hosta, ďakujem za skvelý nápad na kuraciu roládu iba zo stehien. Už vykostené majú aj u nás. Som na tom podobne ako Jarda K., videla a čítala som miliǒn receptov akp na to, no moje pokusy dopadli vždy katastrofálne.

jarda Kadic: každý vynikáme v něčem jiném ;-) a otom to asi je. Když to kuře umím vykostit, nebudu přece kupovat stehna :-))Je mnoho odkazů jak vykostit kuře a jak říkáte, někdy to nejde. Já bych se nikdy nepouštěla do něčeho co mi nejde, jednou a dost. To co vy popisujete s vykostěním kuřete, mám ja s piškotovou roládou :-D pekla jsem ji asi třikrát v životě a prostě ne a ne ji zamotat a dodělat. Naposledy to dopadlo tak, že jsme museli malovat kuchyň, poněvadž jsem to v té utěrce chytla za čtyři rohy a praskla o zem :-S Výsledek byl, že marmeláda byla na stropě a všude okolo. Takže místo roládky ke kávě jsem ukízela celé dopoledne ...a proto už to nebudu zkoušet :-8:-8

jarda Kadic: Jardo, ty Mandlové krokety tam asi dala sama autorka, protože to je její recept a u tohoto receptu píše, že je podávala jako přílohu. Je fakt, že by bylo lepší, kdyby na ty krokety dala odkaz přímo do receptu, než do podobných. Dala jsem jí to tam a ty krokety vymazávám z podobných.

A moc by mě zajímalo,kdo sem dal ty “podobné“, podobné je to jen v tom že je to maso:no:

hosta: no.........vidíš,a to musím být na světě takhle dlouho,a stejně na to nepřijít:yes::yes::yes::-)) ale nevím, nevím....stehenni řízky už kupuju vykostěné;-)

Vyborny navod na vykosteni kurete je tu od vybusne a zizaly.Verte, ze pokud jsem to zvladla ja, zvladne to kazdy:-D.
http://www.toprecepty.cz/recept/37863-vykostovani-...
http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovani-k...

jarda Kadic::-D:-D no a proto pokud potřebuju roládu, rozložím vedle sebe na mikroten stehenní řízky pokud možno s kůží (vykostit samostatná kuřecí horní stehna není tak životu nebezpečné;-)) protože tvůj kamarád má boží pravdu:-D:-D

Já se přiznám,že jsem shlédl spoustu videí,jak vykostit kuře.A vždy to dopadlo tak,že místo rolády se nakonec dělaly kuřecí nudličky.A asi dvakrát mohla být roláda z Jarouše,který místo kuřete málem vykostil sebe.Dodnes na to mám důkaz ve formě jizvy, cca 3 cm na pravé dlani.(jsem levák);-) A můj dobrý kamarád, který vařil v Praze v několika hotelech,po jedné instruktáži pouze prohodil :“ Je to marný,je to marný“.:-O jsem třeba geňa na knedlíky, kamarád říká,že za bramborové bych si zasloužil Michelinskou hvězdu,ale nechtějte na mně vykostit kurča.;-)

:yes: + bodík ;-) kuře si vykosťuji sama ,prsa seříznu a rozložím na hřbet ,roláda z celého kuřete je vynikající :-p příště určitě vyzkouším tento rcp.:-)

Vypadá to moc dobře!!:yes:+

Hezky uděláno, líbí.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí roláda z celého kuřete, jak vykostit kuře na roládu, kuřecí roláda, kuřecí roláda v alobalu, vykoštění kuřete na roládu, roláda z vykoštěného kuřete, vykostění kuřete na roládu video, jak vykostit celé kuře, kuřecí roládky, kuřecí roláda recept, kuřecí roláda z vykoštěného kuřete, kure welington, kureci welington, kuřecí roláda za studena, kuřecí roláda pečená v alobalu, vykostění kuřete video, kuřecí prsa wellington, roláda s kuřete, roláda z celého kuřete, kuřecí roláda-video

Suroviny:
kuře, hořčice plnotučná, slanina anglická, vejce, žampiony sterilované, máslo, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, koření na pečené kuře, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu