Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

Majoránka, česnek, kmín a paprika, čtyři ingredience, které rozvoní kuchyni, jakmile začnete vařit tento recept. Vepřovou krkovicí s gulášovou šťávou nakrmíte celou rodinu, která bude prosit o přídavek.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie900 kJ /
215 kcal
Bílkoviny6,80 g
Tuky1,39 g
Vláknina18,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet, nejlépe přes noc. Krok 2: Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla propečená a z pánve ji vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy. Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a restujeme na oleji společně s kmínem. Přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme (cca 15 minut), dochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. Krok 4: Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10-15 minut zvolna provaříme.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice s gulášovou šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

kolemjsoucí: kluci v akci kopirujou (kopirovali) recepty od lidi, vy rozumbrado <3

Jak prosím na chlebovou střídku?Děkuji:-K

sestrenka111 18. 4. 2014 14:19
bylo to dobré a já dělala přílohu noky:-*

no tak bohuzel to u nas nedopadlo uplne na vybornou ale urcite priste zkusim znovu a bude sto pro lepsi ! skvelej napad :-):yes:

Dnes jsem tento recept dělala na oběd. Přípravu na omáčku k masu jsem si udělala už včera večer. Musím říct, že nám jídlo moc chutnalo :) :yes:

dobrotka,byla pochvala velika :yes: :-)

kolemjsoucí: myslim ze je uplne jedno odkud ten recept je tyto stranky nejsou od toho aby zde bylo nove vymyslene recepty ale aby sem lidi davali to co treba podle nekoho uvarili a chutnal jim ja teda musim rict ze mi jej vcera delala je vynikajici takze si bod zaslouzi :-)

Kluci v akci i Ty dostáváte bodík.. Já si recept maličko upravila a masíčko udělala v troubě... Doma zachutnalo a zařadím to mezi oblíbená jídla... :yes:;-)
Edit : Dovoluji si přidat fotečku ;-)

Tento recept je výborný :-)) a chut je mnohem lepší až druhý den, když se omáčka uleží - doporučuji :yes: .

Dokonalost:yes: Opravdu velmi dobréé :)

kolemjsoucí 7. 5. 2011 19:29
recept dobrej, akorát že je opsanej z přadu ČT Kluci v akci z roku 2005. takže plusový bodíky by spíš patřily sem:
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/205562221900015/1137-recepty/?fromvoted=1&recept=59

vynikající... vaříme to často :-)

Skvely obed moc jsme si pochutnali vsem doporucuji delala jsem to v troube super:-p:yes::yes:

Vypada to spickove zitra to mame k obedu uz se mooooc tesim:-*:yes::yes:

Jani, podle fotky vidíš, že jsem to dělala, nech krkovičku klidně podusit. Záleží na mase a i tím naložením je dřív měkká:-)

Já bych to ráda zkusila, jen si nejsem jistá, že když krkovici z obou stran prudce opeču, že bude měkká. Mám s tím dost blbé zkušenosti a ať dělám, co dělám, musím to dělat déle.

Ani se mi nechcou večer čistit zuby, když mám tak výbornou chuť stále na jazyku! :-8:-))

výborne, ale přidejte do štavy masox a víc česneku, ma to říz:yes:

Výborné, všem doporučuji tento recept zkusit ,také jsem použila protlak a bylo to super:yes:

Já si tento recept upravila podle sebe. Místo majoránky jsem dala rajský protlak. ;-)

OPRAVDU VÝBORNÉ:-)) doporučuji bylo to dobré:yes:

bylo to výborné chutnalo to celý rodině:-*

Právě sem dovařila a musím konstatovat,že je to výborné:yes:,jednoduché a rychlé:-!,nechápu co se natom dá pokazit:-O a proto sem udělila plusový bodík;-).Doporučuji :-p

Mno uplne me to nadchlo tak jsem to prave zkusila ..... asi se nepovedlo :-( . Tak jsem z toho musela udelat neco jineho . To co šlo . Škoda

jéééééééé to může být výborný.:yes:

Máme s bramborovým knedlíkem a fazolkami, moc dobré, dávám bodík:yes:

Dana Valentová 27. 10. 2008 19:38
doporučuji tento recept je to dobré

Tématické fráze:
krkovice recepty, krkovice, výborné recepty z krkovičky, krkovice nejlepsi recepty, vepřová krkovička bez kosti recepty, guláš z krkovičky, recepty z krkovice, recept na vepřovou krkovici, recepty z krkovice bez kosti, krkovice recept, vepřová krkovička, vepřová krkovička recept, krkovice s kostí recept, krkovice s kostí, co uvarit z krkovice, co z krkovice, vepřová krkovička recepty, vepřové maso se šťávou, recepty krkovice, recepty na vepřovou krkovici

Suroviny:
krkovice vepřová, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, olej, cibule, paprika sušená sladká, voda, česnek, majoránka, kmín celý, chlebová střídka, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu