Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 142 kJ / 2 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
Tuky | 117,34 g |
Vláknina | 8,64 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 244,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dejte vyhřát troubu na 160-170 °C a mřížku dejte do dolní poloviny.
Vymažte tukem formu na beránka a vysypejte jí moukou. Krok 2: Oddělte žloutky od bílků. Vyšlehejte je do pevného sněhu a zatím odložte. Krok 3: Žloutky šlehejte s cukry do pěny cca 2 minuty. Přilijte olej a smíchejte v homogenní hmotu. Krok 4: Mouku a prášek do pečiva prosejte k základu a zamíchejte. Přidejte vodu a citronovou kůru. Zamíchejte, aby směs byla vláčná. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh. Krok 5: Vlijte těsto do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek. Krok 6: Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut dozlatova. Zda už je beránek propečený, můžete zkontrolovat pomocí špejle – pokud ji vpíchnete do nejhlubšího místa, vytáhnete a nebude lepit, je těsto hotové. Krok 7: Nechte zchladnout ještě ve formě.
Pak pocukrujte nebo polijte oblíbenou polevou. Těsto chutná i druhý den.
Vymažte tukem formu na beránka a vysypejte jí moukou. Krok 2: Oddělte žloutky od bílků. Vyšlehejte je do pevného sněhu a zatím odložte. Krok 3: Žloutky šlehejte s cukry do pěny cca 2 minuty. Přilijte olej a smíchejte v homogenní hmotu. Krok 4: Mouku a prášek do pečiva prosejte k základu a zamíchejte. Přidejte vodu a citronovou kůru. Zamíchejte, aby směs byla vláčná. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh. Krok 5: Vlijte těsto do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek. Krok 6: Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut dozlatova. Zda už je beránek propečený, můžete zkontrolovat pomocí špejle – pokud ji vpíchnete do nejhlubšího místa, vytáhnete a nebude lepit, je těsto hotové. Krok 7: Nechte zchladnout ještě ve formě.
Pak pocukrujte nebo polijte oblíbenou polevou. Těsto chutná i druhý den.
Zveřejněno 28. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Moje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 52 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
margot beránek,
velikonoční beránek margot,
beránek margot,
beránek z margot,
www nezapomenete.cz,
tmavý velikonoční beránek,
top recepty beránek,
recept měkký beranek,
velikonoční beránek,
matgot beranek,
beránek s margot,
beránek který se povede,
velikonoční beránek který se vždy povede,
velikonoční beránek , který se vždy povede,
velikonoční beránek recept,
velikonoční beránek top recepty,
beraneks margot,
top recepty velikonocni beranek,
beránek měkký recept,
velikonočni beranek hrnkovy mekky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
olej,
prášek do pečiva,
citron,
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (3)