Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

natylili

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 142 kJ /
2 185 kcal
Bílkoviny33,62 g
Tuky117,34 g
Vláknina8,64 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy244,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dejte vyhřát troubu na 160-170 °C a mřížku dejte do dolní poloviny.
Vymažte tukem formu na beránka a vysypejte jí moukou. Krok 2: Oddělte žloutky od bílků. Vyšlehejte je do pevného sněhu a zatím odložte. Krok 3: Žloutky šlehejte s cukry do pěny cca 2 minuty. Přilijte olej a smíchejte v homogenní hmotu. Krok 4: Mouku a prášek do pečiva prosejte k základu a zamíchejte. Přidejte vodu a citronovou kůru. Zamíchejte, aby směs byla vláčná. Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh. Krok 5: Vlijte těsto do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek. Krok 6: Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 30 minut dozlatova. Zda už je beránek propečený, můžete zkontrolovat pomocí špejle – pokud ji vpíchnete do nejhlubšího místa, vytáhnete a nebude lepit, je těsto hotové. Krok 7: Nechte zchladnout ještě ve formě.
Pak pocukrujte nebo polijte oblíbenou polevou. Těsto chutná i druhý den.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o pečení beránka

Zveřejněno 28. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnxE

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnxE

Komentáře (3)

:yes:

Admini, tak to by stačilo, ne?

Tahle fotka je na tomto webu u úplně jiného receptu:
http://www.srecepty.cz/velikonocni-beranek

Tématické fráze:
margot beránek, velikonoční beránek margot, beránek margot, beránek z margot, www nezapomenete.cz, tmavý velikonoční beránek, top recepty beránek, recept měkký beranek, velikonoční beránek, matgot beranek, beránek s margot, beránek který se povede, velikonoční beránek který se vždy povede, velikonoční beránek , který se vždy povede, velikonoční beránek recept, velikonoční beránek top recepty, beraneks margot, top recepty velikonocni beranek, beránek měkký recept, velikonočni beranek hrnkovy mekky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, citron, voda, sůl, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu