Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 142 kJ / 2 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
Tuky | 117,34 g |
Vláknina | 8,64 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 244,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160-170 °C. Mřížku dáme do dolní poloviny. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zatím dáme stranou.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, zhruba 2 minut. Přilijeme olej a smícháme ve stejnorodou hmotu.
Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ke žloutkům s olejem. Zamícháme, přidáme vodu, citronovou kůru a opět promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh.
Krok 5: Těsto vlijeme do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle - vpíchneme ji do nejhlubšího místa, vytáhneme a pokud je suchá bez drobečků, je beránek hotový.
Krok 7: Upečeného beránka necháme zchladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme oblíbenou polevou.
Zveřejněno 28. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Moje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Nejnovější recepty
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 9 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 13 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka se zeleninou a bylinkami
Přidáno 5. 4. 2025 21:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Khulali před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 4 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 4 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 5 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 6 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
landovska před 7 hodinami
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Dycky před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Nycka před 8 hodinami
Bezkonkurenční králík
veruskaberuszka před 8 hodinami
Tématické fráze:
margot beránek,
velikonoční beránek margot,
beránek margot,
beránek z margot,
www nezapomenete.cz,
tmavý velikonoční beránek,
top recepty beránek,
recept měkký beranek,
velikonoční beránek,
matgot beranek,
beránek s margot,
beránek který se povede,
velikonoční beránek který se vždy povede,
velikonoční beránek , který se vždy povede,
velikonoční beránek recept,
velikonoční beránek top recepty,
beraneks margot,
top recepty velikonocni beranek,
beránek měkký recept,
velikonočni beranek hrnkovy mekky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
citron,
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (3)