Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ŚWięconka na studeno

Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen, díky kterému získá polévka správný říz.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gmptop gmptop

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 171 kJ /
2 909 kcal
Bílkoviny157,35 g
Tuky193,40 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 4,85 g
Sůl9,55 g
Sacharidy130,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzeninu, švestky a oloupaná vejce pokrájíme na menší kousky. Krok 2: Zalijeme podmáslím vymíchaným se strouhaným křenem a smetanou. Krok 3: Dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jak využít podmáslí v kuchyni

Zveřejněno 30. 3. 2015

Poznámka autora gmptop

ŚWIĘCONKA - polévka, převážně podávaná za studena (Chlodnik) připravovaná na Velkou noc ze svěcených surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

ŚWięconka na studeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rZq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

ŚWięconka na studeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rZq

Marie

Komentáře (9)

gmptop: tak to se po nich juknu.

gmptop: jo teď už je to o.k.:yes::yes:, netuším, kde se stala chyba.Chlodnik jsem jedla, vařil ho strýc z Polska, ale dával myslím sušené švestky. Ale takto vyzkouším a do bigosu moc ráda, ten u nás jede ;-):-p:yes:. Jen netuším ještě, jak si je zaudím, ale myslím, že to pořešíme. Zeťák má udírničku vlastně, no jasně ;-):yes:

gmptop:Překlad textu: k obrázkům:
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal :-D

spagetka: :-8 No s timhle, přiznám se nemám příliš zkušeností, kouřit sem přestal před nějakým 36 lety, když se mi narodila dcera. Mi se ta stránka zobrazuje bez problému. Tak ještě jednou:
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html

Miloši, adresa je zadaná chybně, zkus zadat správně. Taky by mne uzené švestky zajímaly. Našla jsem jen tohle
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.

zuzun:v každém polském "sklepie spożywczym" na území VB a Irska :-D

zuzun:autor mal na mysli možno sušené slivky, o údených som v živote nepočula:-O;-)

uzeny svestky?????:-O to bych rada zkusila

Tématické fráze:
polské sváteční uzené s vejci, polska svěcena polévka recept, gratulace když přestal kouřit, svěcená z uzeného

Suroviny:
podmáslí, smetana ke šlehání, švestky, křen strouhaný, vejce, uzenina, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu