Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé a křehoučké taštičky

Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné. Naplnit je můžete dle libosti od tvarohu, máku, ořechů až po jablka, nebo povidla.

Hodnocení receptu je 5,0 (170×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Doba bez přípravy náplně

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Doba bez přípravy náplně)

Suroviny pro 2 plechy

Množství na 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 322 kJ /
2 467 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky164,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy191,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem. Krok 2: Tvaroh, nastrouhanou Heru a mouku zpracujeme na těsto. Jde to velmi dobře. Krok 3: Vyválíme plát asi 2-3 mm silný a vykrájíme kolečka Krok 4: Doprostřed každého položíme náplň, kterou máme rádi a kterou ochutíme, jak jsme zvyklí (podobně jako náplň do koláčů). Krok 5: Kolečka přehneme a stiskneme buď rukou, vidličkou a nebo formičkou na pirohy. Krok 6: Naskládáme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova při teplotě 200 °C. Krok 7: Při pečení je hlídáme. Hotové můžeme pocukrovat.

TIP: Univerzální těsto - co vše z něj můžeme upéct?

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept mám od svého kamaráda Aleše. Taštičky se připravují opravdu velmi rychle. Po upečení jsou krásně křehoučké, v ústech se jen rozplývají. Tato dávka těsta vychází na dva plechy taštiček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé a křehoučké taštičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Jj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé a křehoučké taštičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Jj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (181)

Čas od času tyto taštičky udělám, je to celkem rychlá záležitost. :yes:

habis, Metynka387k: Marmeládu stačí zahustit trochou sladkých drobečků, do tekutějšího tvarohu z vaničky zase dávám trochu pudinkového prášku, nebo v ubrousku nechám tvaroh vykapat ;-)

upečeno a snědeno,dala jsem marmeládu trochu vytekla,
ale vůbec to nevadilo,chuť výborná

Dajda: Já máslo používám jedině povolené, také bych si nedovedla představit dát ho rozehřáté.:-D Toto těsto peču už 50 roků.:-K:-K

skvělé, nadýchané, jednoduché a rychlé. Moc dobrý :) ale nedoporučuji marmeládu, je moc tekutá, moje chyba :)

casino: Dělám šup šup, klidně tam mohou zůstat i kousíčky tuku, ale po rychlém spojení surovin dám těsto do lednice a poté, co ztuhne, ho rozválím a přeložím, což lze opakovat. ;-)

Dovolím si drobný přípodotek :-)
Paní casinová mi vtloukla do hlavy, že s těstem se dělá šup šup:-! Těsto po upečení více "listuje":yes:
No ona, ač slušně vychovaná, vlastně použila ekvivalent "žaves" :-8

Jaromira18: ... a taky bych doporučila nepoužívat rozehřátý tuk, ale raději jen lehce povolený, zvláště když jde o Heru - ani strouhat se nemusí. To poznáte sami, až budete tohle výborné univerzální těsto hníst. :-D

Taštičky jsou moc dobré :yes:, vložila jsem fotky..:-)

casino: Ano, taky jsem kdysi kdesi viděla test na mouku, na prvním místě byla babiččina, ale jako nejhorší.
Kupuju léta mouku z Věrovan a jsem spokojená.:-O

Také je peču, jsou moc dobré,:-K tvaroh do těsta nikdy nedávám z vaničky jedině v kostce.:-K

Metempsicosi: To dáte, když je studené, je opravdu bezkonkurenční.;-) Vše musí být ledové, já v horku schladím vše a tuk strouhám zmrazený. Jinak se to přímo rozjíždí pod rukama. Rozdělte ho na poloviny oválejte v mouce a pak do lednice na několik hodin, válet jenom kolik spracujete do pár minut. Žádné popíjení kávičky, pracovat rychle.:-D Ať se podaří!

Eja57: Koncem týdne zkusím ještě jednou a uvidíme :-)

Veronika.Hrozna: Děkuji moc za rady. Koncem týdne zkusím znovu a dám vědět jak dopadlo :-)

casino: Tak mohu říct, že asi ne! Mě se to podaří /na rozdíl od jiných koláčů/ i z té nejobyčejnější mouky. Ale taky se mi podařilo upéct , tak hnusné žemle , že to ani vrabci nechtěli a bylo to moukou. :-//

Metempsicosi: Důležité je udělat těsto, tak aby zůstalo studené!!!! A pak ho rozdělit na dva bochánky, oválet v mouce a dát chladit. Válet studené vychlazené a spracovat pokud je chladné. Jak se to ohřeje lepí , natahuje se a trhá. Při válení netlačit na vál, válet zlehka ! Však to znáte!

casino: Babiččina volba je taky moje volba, jinou téměř nekupuju. Dělají také dětskou krupičku, mouku na kynutá nebo křehká těsta a hlavně žitnou nebo pšeničnou chlebovou. :yes::yes:

Co se týče tvarohového těsta 1:1:1, znám ho už celá desetiletí a potvrdila bych, že se s ním velmi dobře pracuje, pokud se dá polohrubá mouka. Samozřejmě záleží velmi na tvarohu (příliš mokrý lze zbavit tekutiny tak, že se dá do sítka, vyloženého látkou - kapesníkem, utěrkou- a nechá se trochu vykapat. Někdy lepí víc a někdy méně, ale lepit musí, v mouce je přece lepek! A pak - taštičky by se přece neuzavřely, kdyby těsto nelepilo!

Eja57:
no to asi neee...:-D
Před časem jsem gdesi zahlédl nějaký test a tam se na špici umístila jakási Babiččina volba...
No, ale třeba se pletu, že :-K

Eja57: já taky vždycky jen Předměřickou:-)

casino: no to asi neee...já tedy Předměřickou vždy....to v koši byla Babiččina skvělá mouka:-//

Metempsicosi:
Jsme asi jedné krevní skupiny - jinou mouku nekupuji:yes:
Takže moukou to asi nebude, že :-)

Eja57: Mouku jsem kupoval v Kauflandu, Mouka z Věrovan :-)

Veronika.Hrozna: Díky, bral jsem to z toho že když mi nedělali problém bublanina, roláda a strudl tak tohle nebude problém :-). Zkusím jinou mouku a uvidíme :-)

Dámy:-K ještě jste úúúplně zasklily TVAROH:-!
Ač ve staniolu, tak může být tvaroh a tvaroh8-(
Už když vybírám na regále z krabice, tak vidím zda jsou kostky v suchu, či zda plavou prsa, nebo znak v syrovátce. Když pak uchopím kostku, tak předem vím, že půjde použít tak jak je, či ji budu muset zbavit vody (stačí dát na chvílí do utěrky :yes:
No, někdy to má jeden v oku a jindy v ruce (jako ten co kupoval panince podprdu), že :-8

Eja: Počítej s tím, že je to chlap! :-D Kolik v životě , těch nejjednodušších příkazů ten můj zvojtil, tak to bych tady napsala román o třech dílech ! Já bych tomu svému nikdy nesvěřila tak "složité" těsto k udělání. Já mu svěřím nanejvýš vaření brambor, a to jen v krajní nouzi.:-D

Veronika.Hrozna: ale já nemám problém, jen se pokouším vymyslet, proč se nedaří Oldovi...a tohle těsto mi přijde i podle mých zkušeností docela blbuvzdorný:-D

Eja57: Tohle je klasika tvarohové těsto , vždycky všechno studené a před tvarováním dát na několik hodin do lednice.!!!!!:-! Já dělám takto tvarohové slané tyčinky , ale z hladké mouky. Zkus udělat těsto podle tohoto receptu!

Metempsicosi: tady u tohoto těsta 1:1:1 není moc co zvojtit... tipla bych opravdu problém mimo kuchaře a plotnu...

Metempsicosi: mohu se zeptat, jakou mouku jsi použil? myslím značku...

Bibinka: Jinak jsem kuchař amatér, takže možná bude problém v úplné blbosti a mě to ani nenapadne. Zatím jsem pekl jen strudl, bublaniny a rolady, myslím že sladkého :-)

Eja57: Děkuji, zkusím změnit mouku :-)

Bibinka: Děkuji za rady. Zkusím ještě změnit mouku. Jinak jsem heru nastrouhal na struhadle jak píšete, tak opravdu už nevím. :-). Ještě zkusím :-)

Bibinka: no, já jsem jednou použila jinou značku hladké mouky než obvykle používám na vanilkové rohlíčky, už těsto se chovalo trochu divně... a v troubě se prostě po deseti minutách rozpadly...samy od sebe ( a vše jsem dělala jako už leta stejně)...takže občas to není mezi kuchařem a plotnou...

Metempsicosi: Oldo, ještě mě napadlo, jestli jsi Heru neroztavil a nedával jí tekutou, to by mohl být také problém. A jak píše Eja, mohlo by to být i nějakou ne dobou moukou, která se na to nehodí, ale já to dělám z jakékoliv polohrubé, tak fakt nevím-věřím, že je to k vzteku:-//

Metempsicosi: Mouka??? Už se mi stalo, že na 100x vyzkoušený recept jsem použila jinou mouku než obvykle a vše letělo do koše....

Bibinka: Děkuji za radu. Dnes jsem dělal dvakrát s tvarohem v kostce, ale těsto se prostě lepilo tak že nešlo ani rozválet, i když jsem měl vál a váleček posypany moukou. Sám nevím, vše jsem dělal jak zde čtu, ale sám nechápu :-( :-)

Metempsicosi: Oldo, nejlepší je tvaroh v kostce ve staniolu a pokud se lepí, tak přidat něco mouky a posypat i váleček, nebo příště dejte tvaroh na nějakou dobu do lednice. Nikdy jsem s těstem neměla problém, tak víc nevím, čím by to bylo a jak tomu předejít........

Dobrý den. Včera jsem zkoušel z vaničky tvaroh a těsto nic moc. Dnes jsem zkoušel normální tvaroh a těsto perfektní, jen při válení se mi hrozně lepilo na váleček, nevíte kde může být problém? Děkuji :-)

Recept je skvělý. S těstem se hezky pracuje. Z této dávky jsem měla 60 taštiček.

Pisiswor: Děkuji, velmi mě to potěšilo :yes:

DrahaMaro 27. 4. 2017 18:41
Zdravím děvčata. Právě jsem dopekla taštičky, s těstem se pracuje dobře,
plnila jsem je domácí rybízovou marmeládou, kterou jsem zahustila mletýma
ořechama. Ale nepovedlo se :-( Všechny, doslova všechny se tak nafoukly,
že se otevřely a marmeláda vytekla.;-( Takže mám z toho mušle s troškou zaschlé
marmelády. Není to chyba v uzavírání. Každý rok peču žabí huby právě s tou
oříškovou marmeládou a nikdy mi nic nevyteklo.:-? Nemůže to být tvarohem?
Dala jsem vaničkový. Poradíte, v čem je problém ? Děkuji

DrahaMaro: Sice opožděně - ale na 100% to bylo tvarohem - vaničkový zlobí v jakémkoli těstě a většinou i v náplni koláčků, šátečků a podobného pečení. Chce to klasickou kostku ve staniolu. Víckrát ověřeno.

Zobrazit starší odpověď

mamka z tohohle těsta dělávala jablečný štrúdl...:-)

Dnes jsem je pekla naslano. do vyváleného těsta jsem vykrojila skleničkou kolečka, na každé jsem přidala trošku hořčice,do malého plátku sýra kousek paštiky, přeložila jsem kolečko na půl, stiskla kraj vidličkou, vrch jsem potřela rozšlehaným vajíčkem, posypala solí a kmínem (nebo sezamem) a upekla. Na pomlázku se budou k chlapským nápojům hodit.

Mně taky nejde přidat fotku ,poradí mi někdo ? ;-(

Teď sem dodělala první várku jak na slano tak na sladko a :-K Super! Sladký "croissanty" s nuttelouvou plnkou, slaný pizza šneky a tyčinky <3 Můžu doporučit. Je to zase něco jinýho než těsto listový-lepší :-D Jako důkaz sem chtěla přidat foto ale nejde :-)

MoninkaS: Moni, to mě těší, zase jiný tvar a s jinými plňkami trochu jiná chuť. Fotka by ti měla jít když jsi přihlášená;-)

Ahoj,
myslíte, že by se dalo plnit nutellou? <3 Jinak +87:yes:

MoninkaS: Moninko, určitě by to šlo a chtělo by to pořádně zavřít, aby nutella nevytekla:yes:

Já jsem bez tvarohu nikdy nedělala a také se mi nikdy nepolámaly, nepraskaly a těstem se krásně pracuje, proto jsou tak obré, že se v ústech rozplývají . I když každý si může dělat podle svého, ale já na ně nedám dopustit:yes:;-)

Dělám je hodně často jsou opravdu dobré hlavně s ořechové :yes:

Taky ho dělám dost často.Dávam 1 žloutek aby se nerozpadlo a nedrobilo.Když dělám nasladko přihodím jeden vanilínový cukr.Pak nechám ve špajzu do druhého dne uležet
Mám ovšem studenou špajzku.<3

<3Hledala jsem neco s tvarohem,ponevadz me zbylo hodne tvarohu.Dneska jsem udelala toto testo.Ale vyvalela jsem dva
platy.A dala jsem jeden do formy,na to jsem posypala kokos a potrela jablecnou marmeladou a na to jsem dala kostky jablek.
Posypala rozinkami ,cukrem a skorici.Druhym plat jsem dala nahoru a propichala vidlickou.Vyborny jablecny kolac.:-K:yes:

Anna Bauerová 11. 12. 2016 02:09
Také dělám tyto taštičky ale nedávám tvaroh,polhr.mouka hera, cukr moučka vejce a též na potírání,,,, to vše řádně zpracovat zabalit do folie a nechat hodinu odpočinout v lednici ,pak se vykrajují tvořítkem kolečka a plní se různou sladkou nádivkou My máme rádi povidla a ořechy.:-)

BOHUNKA: Anna Bauerová napsala komentář tak nesrozumitelně, že se v něm nedalo vyznat 8-(. Příště si podobných blábolů nebudu všímat, bude to rozumnější ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Znám ten recept, ale nějak jsem na něj zapomněla, určitě se k němu vrátím, asi už dnes. Cítím tu vůni už teď !!!

Tento recept znám taky cca 50 let, jen s tím rozdílem, že dávám máslo a hladkou mouku. Dělám trojhránky a po upečení obaluji v moučkovém cukru. Jsou moc dobré a po upečení se po nich jen zapráší.

Já už mám recept asi 40 let od svojí mamky,jen s tím rozdílem,že místo polohrubé mouky dávám hladkou.Tak to zkusím z polohrubé,a uvidím u které mouky zůstanu.Ale jsou opravdu moc dobré,a nedají moc práce,mňam.
:-)<3:yes:

Jana: Já znám tohle těsto už taky přinejmenším 40 let, je dobré na leccos. Začínala jsem s hladkou moukou, ale pak přešla na polohrubou, s těstem se lépe pracuje. Určitě vyzkoušejte!

Já už mám recept asi 40 let od svojí mamky,jen s tím rozdílem,že místo polohrubé mouky dávám hladkou.Tak to zkusím z polohrubé,a uvidím u které mouky zůstanu.Ale jsou opravdu moc dobré,a nedají moc práce,mňam.
:-)<3:yes:

Znám už co si pamatuji. (nejmíň 50 let) Dobré, jednoduché. Zvládnou i děti. :-K

To je paráda, děkuju!:yes:

sissa4: Sisso, jsem ráda, že jsi spokojená a děkuji :-K

Já toto dělala vždy z hladké mouky, vyzkouším z polohrubé...:-)

Díky za fajn recept. Trošku jsem s tím napřed bojovala, dělala jsem rovnou dvojitou porci a místo Hery použila máslo, ale těsto strašně lepilo...přidávala jsem mouku, až jsem nakonec přidala ještě asi 250 g :) ale povedlo se a opravdu bylo nakonec vláčné a krásně se s ním pracovalo. Zkusili jsme tvaroh, mák, povidla a horké obalit v cukru...za nás jednoznačně mňam :yes: <3

Nahrazuje někdo Heru máslem? S jakým výsledkem?

Jana: Mně se osvědčilo dávat máslo napůl s Herou. Jinak už nepeču.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Lepsi nez pocukrovat,je obalit horke v mouckovem cukru smichany s vanilkovym.Jinak super recept,delam ho uz 30let a vzdy je to hned snedene:-)

Eva: Evi také to tak dělám s tím cukrem, ale kamarád, který mi ten recept dal je dělá takto, tak jsem to dodržela:-8 U nás jsou také hned fuč:-)

Milena Nováková 28. 10. 2016 07:49
Toto těsto používám na křehké slané tyčky.Těsto rozválím,potřu vajíčkem,posypu sýrem a posolím. ňam.☺

Rýchle a dobré:yes:

neviem: Emilko, mám radost, že jsi je udělala, ale jednu věc jsi zapomněla, že jsou strašně rychle snědené ;-)

Dobrý den, na kolik stupňů pečete a jak přibližně dlouho. Děkuji

Renul: Renulko, peču na 200 st. a musí se hlídat, jsou dost brzy upečené, až jsou růžové je hotovo:yes: Doplněno do receptu;-)

Dobrý den,

prosím o upřesnění, do těsta dáváte měkký tvaroh z té vaničky či tvrdý tvaroh na strouhání? Děkuji za info :)

Pavlína:
No, já dávám měkký tvaroh ze staniolu...:-)

zlatovlaska: to jsi mě potěšila, oni jsou opravdu rychlé a také rychle snědené a já je ráda dělám. Tak díky Zlatovlásko :yes:;-)

Výborné, jednoduché a rychlé:-p Realizovala jsem už několikrát. Do přípravy zapojuji i dceru a ta je nadšená, protože u toho může "ochutnávat" povidla :-))

Veronika.Hrozna:tak to je jasný a vidíš, na slano mě to ještě nenapadlo;-)to musím vyzkoušet...

Bibinka: Já to peču naslano i nasladko a protože to plním naslano strouhanou nivou s troškou najemno nakrájeným pórkem ,tak tu trošku soli do těsta dávám. Pul nasladko pro mně a pul naslano pro moji polovičku ! Dva plechy ! :-p

fajšmekr:děkuji za pochvalu a souhlasím, recept jednoduchý jak na suroviny, tak na práci a velmi rychlý, chuť výtečná:yes:

Veronika.Hrozna: Verunko, je to na každém, jak si to vylepšit, ale zkoušet to nebudu, raději vajíčko ušetřím. Pro nás jsou takto úplně oblíbené. Jak se říká, nikdy neříkej nikdy:-D;-)

Já přidávám do těsta jeden žloutek a špetku soli,a jestli je čas tak
hodinku v lednici uležet !Válím velice zlehka ,potom krásně lístkuje.

fajšmekr 14. 11. 2014 21:08
Zdravím.
Tento jednoduchý a velmi chutný recept, odráží schopnost
bez nějakých složitých technologií, použít znalosti našich
maminek a babiček k vytvoření dokonalé mňamky.
Děkuji za recept.

dnes jsem je zrovna dělala,s marmeládou a už nejsou- výborný recept!

Těsto používám už léta, je vždy chutné a rychle hotové. A osvědčilo se mi i na slané šátečky (plním sekaným uzeným nčbo párkem, trochu opraženým na másle. Pokud chcete , aby byla náplň méně tučná, přidejte při pražení trochu strouhanky.:yes::yes::yes:

super.super.supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer již dělam pravě po druhe během 1 tydne :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D miluji listove testo ale tohle je lepši ,snadnějši no užasne plnim povidlama a tvarohem....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Děkuji za výborný a rychlý receptík:yes: Vyzkoušeno,upečeno i ochutnáno a skutečně moc dobré! Jen přidám zkušenost: mouky mi to "snědlo" více než je uvedené množství,a pečlivě jsem potírala okraje vodou a přitiskla vidličkou aby se neotevírali,přesto se to některým povedlo:-),ale žádná tragedie;-)
Moc děkuji a bodík uděluji:yes:

Tématické fráze:
tvarohové taštičky s marmeládou, taštičky s marmeládou, máslové taštičky, taštičky plněné marmeládou, čím zahustit tvarohovou nápln, čím zahustit marmeládu, taštičky z listového těsta s tvarohem, taštičky s ořechovou náplní, rychlé svatební cukroví recepty, tvarohové taštičky z listového těsta, tvarohové taštičky, čím zahustit tvaroh, taštičky, rychlé placky naslano, jak zahustit tvaroh, rychlé šátečky, plnene tasticky marmeladou, muffiny ty nejlepší recept, jak zahustit tvarohovou náplň, křehké svatební tvarohové rohlíčky

Suroviny:
tvaroh měkký, tuk hera, mouka polohrubá, tuk, tvaroh, mák, ořechy, marmeláda, povidla švestková

Přidat fotografie receptu