Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka na hořčici

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 980 kJ /
951 kcal
Bílkoviny115,86 g
Tuky39,85 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 493 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy20,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem maso zbavíme tuku a naporcujeme na menší díly, které osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Dáme do lednice do chladna uležet do druhého dne. Krok 2: V hrnci, který je vhodný do trouby rozpustíme sádlo, cibuli nakrájenou na kostičky na něm osmažíme do světle hnědé barvy.
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak. Krok 3: Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.

Zveřejněno 4. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rv1W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka na hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rv1W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Anna Hoduláková 25. 9. 2016 12:26
líčka jsou výborná v jakémkoliv zpracování:-)<3:-*:-K:-K:-K:-D

skvělý receptík:yes::-D jen ty líčka jsou u nás málokdy, ale masíčko je šťavnaté, kraťoučké, kližkovaté - prostě dobré pro ty, kterým tato kombinace vyhovuje:-p

:-p:yes: krásný recept:-K

Líčka jsem ještě nedělala, ale už nějakou dobu se na ně chystám, tak snad budou vypadat stejně skvělé jako tyhle ;-)

Ivuli, krásne si tvorila...recept podľa môjho gusta, nepreplácaný, výsledok musí byť famózny.:yes:

To musí být moc dobré! :yes:+

Vypadají lákavě :-p
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.

casino: kopíruji vám část z článku Lidovky cz:
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.

...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní;-)

casino: líčka nám vyhovují také proto, že z nich není odpad :-) Maso, podobné kližce, ale přece lepší, jemnější. Máme je moc rádi.

ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno :-p:yes:

Se asi budu muset zeptat řeznice, co že mi to vlastně prodává jako HOVĚZÍ LÍČKA;-)
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá:yes:
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu;-):-D

Bůh existuje a jmenuje se ....:-K

...no to nemá chybuuuuuu!:yes::yes::yes:

Mi se ta líčka tak líbí, ale jak to vidím v obchodě, za tu cenu..je to samá blána a nějak s tím neumím pracovat. Každopádně, Ivo, v tvém podání nádhera :-):yes:

To bude moc dobré, zase změna:yes:

spagetka: dobré to bylo...;-):-D

Tématické fráze:
licka, licka na horcici, licka recept, recept na licka, hovězí líčka na hořčici, recept licka, z čeho jsou hovězí líčka, co jsou licka, membrána hovezich licek, lička z čeho jsou, s čeho jsou hovězí líčka, hovězí líčka na pivu a hořčici, recepty líčka, líčka v na hořčici, líčka na na hořčici, líčka s hořčici, tecepty z licek, hovězí líčka na pive světlo, obsah tuku v hovězích líčkách, hovězí líčka top recepty

Suroviny:
líčka hovězí, sůl, pepř, hořčice plnotučná, mouka hladká, sádlo, cibule, pivo černé, protlak rajčatový, hořčice francouzská, vývar masový

Přidat fotografie receptu