Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá ovečka

Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se upečený moučník dobře vyklápěl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 618 kJ /
3 733 kcal
Bílkoviny59,88 g
Tuky188,60 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 240 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy392,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Krok 3: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Krok 4: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a urovnáme. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.

TIP: Časté chyby při přípravě velikonočního beránka

Zveřejněno 5. 4. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Ovečka chutná jako skořicové sušenky Esíčka a je krásně šťavnatá :o).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá ovečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá ovečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

mika59: tak to asi známe všechny, jak říkám, zákon schválnosti ;-):-D

Angel 666:tak na to já jsem specialista,když chci ,aby to bylo super,nezdaří se :-))

Danuško, někdy se prostě nezadaří, to už je zákon schválnosti a většinou se něco nepovede, zrovna když nám na tom hodně záleží :-)

no prostě krása:yes::-D budu muset vyzkoušet;-)"Černá ovečka" se Ti moc povedla:-p
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla:-S zato bochánky byly skvělé, tak nevím;-)

ten je krásnej

Tématické fráze:
pečená ovečka, maminčiny recepty beránek, recept na velikonočního zajíčka, cupcake ovečka, ovečka pečivo, ovečka z hrušky

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, máslo, cukr vanilkový, rum, smetana ke šlehání, kakao, skořice mletá, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu