Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá ovečka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 618 kJ /
3 733 kcal
Bílkoviny59,88 g
Tuky188,60 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 240 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy392,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny. Krok 2: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Krok 3: Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Krok 4: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.

Zveřejněno 5. 4. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Ovečka chutná jako skořicové sušenky Esíčka a je krásně šťavnatá :o).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá ovečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá ovečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDjg

Marie

Komentáře (5)

mika59: tak to asi známe všechny, jak říkám, zákon schválnosti ;-):-D

Angel 666:tak na to já jsem specialista,když chci ,aby to bylo super,nezdaří se :-))

Danuško, někdy se prostě nezadaří, to už je zákon schválnosti a většinou se něco nepovede, zrovna když nám na tom hodně záleží :-)

no prostě krása:yes::-D budu muset vyzkoušet;-)"Černá ovečka" se Ti moc povedla:-p
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla:-S zato bochánky byly skvělé, tak nevím;-)

ten je krásnej

Tématické fráze:
pečená ovečka, maminčiny recepty beránek, recept na velikonočního zajíčka, cupcake ovečka, ovečka pečivo, ovečka z hrušky

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, máslo, cukr vanilkový, rum, smetana, kakao, skořice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu