Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový steak se sýrem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yossi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie322 kJ /
77 kcal
Bílkoviny0,20 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karé alebo krkovicu nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a opaprikujeme (môžeme použiť namiesto tohoto korenie na steaky - zmes podľa vlastnej chuti). Na rozpálenom oleji osmažime mäso z oboch strán. Krok 2: Na plech nalejeme olej, vylejeme olej z panvice aj šťavu zo steakov na tanieri. Poukladáme mäso vedľa seba a každý kúsok natrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom (alebo prikryjeme plátkom syra). (Podlejeme vínom.) Krok 3: V rúre rozohriatej na 200°C, pečieme 15-20 minút podľa hrúbky mäsa. V každom prípade, keď sa syr zafarbí do zlatista, je vhodné jedlo z rúry vybrať. Podávame s ryžou, prípadne so zemiakmi.

Zveřejněno 15. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový steak se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkD4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový steak se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkD4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ďakujem za fotky. Sú perfektné. Som rád, že sa Ti recept páči.;-)

Děkuji za bezva tip na dnešní oběd, posílám obrázek.

Správna poznámka o veľkosti kúskov mäsa.:yes: Recept som upravil.

"Bravčové karé alebo krkovica 8 kúskov" na 4 porce:-?
V rcp je klíčová věta "podľa hrúbky mäsa":yes:

No, ač na praseti jsou krkovička a kotletka hnedle vedle, tak na pánvi se chovají každá jinak... I když si krkovice nechá "víc líbit" (jen tak se nevysuší), tak já bych z krkovice odkrojil na 1 porci pouze jeden kus masa, protože při stejné váze by byly dva kusy masa příliš tenké a hrozí riziko, že maso bude jako podrážka;-) a je otázne, co udělá sýr při 200°C, pokud by se maso mělo dělat déle aby změklo.
Ale mám za to, že pro kuchařské novice je méně rizikové začít s krkovicí...:-)

Tématické fráze:
veprovy steak, vepřový steak s broskví, vepřový steak recept, veprovy stejk, vepřový steak tenké plátky recepty, zapečené vepřové steaky, vepřový steak recepty, vepřový steak zapečený s vejcem a sýrem, steak se sýrem, zapekaný vepřový steak, tncz nova levné recepty ládi hrušky, vepřový steak z kotlety top recepty, veproovy steik, recepty od ladí hrusky z vepřového masa, veprovy stejk se sýrem, steaky se sýrem, bravcove kare steak, veprovy steak s zampiony a syrem, vepřové steaky, bravcovy steak

Suroviny:
maso vepřové, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl, olej, hořčice, sýr eidam, víno

Přidat fotografie receptu