Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do kempu, karavanu nebo na chatu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 746 kJ /
417 kcal
Bílkoviny30,77 g
Tuky15,31 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,45 g
Sacharidy21,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánev do rozpáleného olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli (jednu červenou a jednu bílou), a restujeme do růžova. Přidáme pokrájenou domácí klobásu na půl kolečka a opečeme. Krok 2: Přisypeme trochu sladké a špetku pálivé papriky, promícháme, přidáme obsah konzervy tmavých fazolí v ostrém nálevu, zároveň se sterilovanou kukuřicí. Krok 3: Nakonec přimícháme několik lžic rajského protlaku, dochutíme červeným sudovým jihomoravským vínem a přidáme půl kostky bujonu. Povaříme a navrch zasypeme naťovou zelenou cibulkou pokrájenou na tenká kolečka. Krok 4: Na talíři ozdobíme zelenou bylinkovou natí a kolečkem citrónu.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 15. 4. 2015

Poznámka autora honzam

Můžeme podávat v tortille nebo s chlebem (toast nebo topinka), jde k tomu jako příloha i vařená rýže, americké nebo v troubě pečené brambory. Použijeme-li tortilly, můžeme je přelít zakysanou smetanou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnJ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnJ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Chtěla jsem se podívat na autorovy kuchařky, o kterých zde píše, ale profil má zablokovaný ??? Tak už si to asi nedohledám. Docela by mě ty knihy zajímaly ;-)

Mě ta diskuze k jídlu a jeho přípravě připadá hodně ubohá a připomíná mi to některé rádoby chytré diskutéry např. na Novinkách. Všechny recepty na mnoha webech o vaření beru čistě jen na inspiraci, často jsou přetahovány z jednoho na druhý, a proto se rozhodnu sám, jak to uvařím. Kdyby šlo o technologický předpis přípravy jídla v normě pro společné stravování, které už bohužel dnes neplatí, bylo by definování množství a druh vývaru jako 1/2 kostky nedostatečné, ale zde se předpokládá, že má každý v hlavě rozum a nějakou zkušenost s vařením.

ano taky nevařím rad z polotovaru ale člověk co tohle napiše tak má asi plnou peněženku nebo času na rozdávání člověk ktery má meně času nebo peněz je rad že ty polotovary jsou dostupné a kolikrát jsem zažil že jeden polotovar za30kč je kolikrat lepší než jidlo za 300kč v restauraci :no:

jarda Kadic: ;-):yes: Takovéhle vaření je dávno překonané, dnes se vaří jinak než z polotovarů. Ale jsou lidé, kteří nikdy nepřekročí svůj stín, co se dá dělat :-)

cathleen: Já myslím,že už jí doma budeš mít.Jmenuje se “ Vitana vaří za vás“, soudě podle skladby surovin.Tím však nechci říct,že bych si někdy také něčím takovým,ovšem v menším množství nepomohl.;-)

honzam: 17.04.2015 08:18:01 jsi se kasal, žes napsal dvě kuchařské knihy. Z obyčejného zájmu o jakékoliv kuchařky jsem je chtěla znát... děláš, že dotazy nevidíš, nejsi schopný třeba ani napsat, že mi názvy tvých vybájených kuchařek prostě říct nechceš.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmi:no:a tak tě teď budu brát.

honzam: sbírám kuchařky.
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy:-?:-?
Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU:-!

honzam: Žádná pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené recepty, zde neexistují. Ani nevím, že by některý veřejný web o vaření taková pravidla měl. Vlastní zde musí být pouze fotografie uvařených pokrmů :-)

honzam: A Vy jste tenhle pokrm vymyslil? Já že ho vařím už dost dlouho, ale na těchto stránkách se objevil teprve teď! Že by telepatie nebo že bych byla více odbržděná? :-O

:-K:-)

honzam: možná, pokud tu zůstaneš (a já doufám, že tě to neodradí), by sis měl na podobné komentáře zvyknout...občas se tu objevují. Ale proto jim přece nemusíš odpovídat stejně nebo ještě hůř;-)Odbrnknout se dá i s elegancí :-))

Odpověděl jsem jen ve stylu, kterým jsem byl osloven. Léčit mindráky si můžete přece jinde. Napsal jsem dvě kuchařské knihy a vařil dlouho ve seřejném stravování. Pro rejpaly - napíši-li vývar, je opravdu v tomto případě jedno, jaký použijete, hodí se totiž všechny - Masox, Hovězí, Kuřecí, Slepičí, Karpatský, Zeleninový atd. Přeji vám všem hezký den a kreativní vaření!

PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.

Zajímavá varianta kovbojských fazolí.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.

hosta: V jídle je klobása, červené víno, fazole v ostré omáčce, chutí ažaž! Nedávala bych žádnou kostku. Niceméně autoři by se měli vyjadřovat tak, aby jim ostatní rozuměli, a to zvláště ti, kteří by se pomocí kuchařských webů rádi vařit naučili a kterými není třeba pohrdat. Žádný učený z nebe nespadl, nebo snad ano? :-O

Přesně tak, pokud někomu něco není z receptu jasné a zeptá se, tak očekává od autora receptu slušnou a vysvětlující odpověď. Bez brždění.;-):-D

pokud myslíš vývarem bujon (hovězí, slepičí, kuřecí, zeleninový, Karpatský, Masox a další...)v kostce, vyjadřuj se přesně a
drž se obchodních názvů nebo nebuď nedůtklivý;-)

honzam:Nechápu Váš výraz o zabrždění, ale podle topek vaří i mladé začínající děvčata. Myslím, že Vaše arogance svědčí o mnohém.
Recept by měl být podán docela srozumitelně, je to především Vaše vizitka. Kdyby jste si všiml, tak zdejší zkušení a dokonalí autoři :yes: mají krásné, podrobné popisy - to je jiná prezentace:-D

honzam: Já nemám problém se dovtípit, co je myšleno půl kostkou vývaru, ale jsou tu také začátečníci, pro které tento výraz může být trochu nejasný. Nemyslím si, že by bylo na škodu, kdyby zde bylo uvedeno, co v tomto jídle je použito. Navíc "vývary" se prodávají také jako gelové, ale ty by zase nešly drobit ;-)

honzam: hele, brzdi, ano? Doplňující dotazy jsou tu běžné a překouknout se může každý.

Pro ty více zabržděné, kteří jen kecají, ale kdyby skutečně uměli vařit nebo se o vaření jen trochu zajímali, by se hloupě neptali napíšu, že vývary (hovězí, slepičí, kuřecí, zeleninový, Karpatský, Masox a další...) jsou na trh dodávány jako kostky. A kdo neví, co je půlka kostky, má mou soustrast. Na fazole zase nepotřebuhu tolik vývaru, jako třeba na koprovku, kterou musím kvůli silnému hovězímu vývaru začít připravovat den předem...

yanull:
"...a rozdrobil půl kostky vývaru."
Že by 1/2 MASOXU;-)
No, mi to přijde podobné jako 1/2 kostky kvasnic, 1/2 pudinku, 1/2 másla...:-D
*****
2 středně velké cibule (červená a bílá):-D:-D:-D

Lze prosím upřesnit v surovinách a postupu půl kostky vývaru?

Tématické fráze:
červené fazole s klobásou, pokrmy z fazoli, kovbojské fazole s klobásou, fazole s klobasou, fazole recept, mexický fazolový guláš s klobásou, fazole s kukuřicí, pokrmy z červených fazolí, mexický guláš s fazolemi a klobásou, mexické fazole s kukuřicí, ostré fazole, fazole recepty, pokrmy s klobasou, pokrm z červených fazolí, pokrm z fazoli, mexické fazole vitana, mexické fazole s párkem, jidlo z lustenin -jako treba kovbojska panev, pokrm z z fazolí, technologicky postup mexicky gulas

Suroviny:
klobása, cibule červená, cibule bílá, fazole červené v chilli, kukuřice sterilovaná, protlak rajčatový, víno červené, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bujón, cibulka, sůl

Přidat fotografie receptu

TopRecepty.cz

Aj, něco se připálilo a teď to nefunguje… (chyba 500)

Omlouváme se. Při zpracování požadavku nastala chyba a tato stránka nemůže být zobrazena.
Prosíme opakujte požadavek nebo zkuste stránku zobrazit to později.

Přejít na hlavní stránku